Lieke van Lexmond presenteert dansshow

HILVERSUM (ANP) - Lieke van Lexmond presenteert samen met haar Belgische tv-collega Sean D'Hondt het nieuwe programma Th...

HILVERSUM (ANP) – Lieke van Lexmond presenteert samen met haar Belgische tv-collega Sean D’Hondt het nieuwe programma The Ultimate Dance Battle. Het is de eerste keer dat Van Lexmond bij RTL5 te zien is, laat de omroep weten.

In de nieuwe dansshow daagt choreograaf Dan Karaty vijf topchoreografen met verschillende dansstijlen uit om met hun nog te vormen dansgroepen de strijd aan te gaan. Wie lukt het om binnen zes weken de beste danscrew van de Lage Landen te creëren? ‘The Ultimate Dance Battle is geen show, het is een battle’, aldus Karaty.

De choreografen die de uitdaging aangaan zijn Laurent Flament (jazz), Isabelle Beernaert (modern), Shaker (hiphop), Rinus Sprong (ballet) en Koen Brouwers (latin/ballroom), die samen met Roemjana de Haan (latin/ballroom) een duo vormt.

Na selectierondes bereiken de 25 allerbeste dansers, verdeeld over vijf groepen, samen met hun choreograaf de liveshows. De winnende choreograaf gaat met 25.000 euro naar huis en elke danser uit zijn team krijgt 5000 euro. Daarnaast krijgen ze een contract om als dansact op te treden bij een bekende artiest.

De opvolger van So You Think You Can Dance is vanaf zondag 27 maart te zien om 20.30 uur op RTL5.

Laatste nieuws