De Grimaldi’s

De liefdesschandalen van het koningshuis van Monaco op een rij. Playboy-prins Albert heeft twee buitenechtelijke kindere...

De liefdesschandalen van het koningshuis van Monaco op een rij.

Playboy-prins Albert heeft twee buitenechtelijke kinderen verwekt. En zijn zussen hebben door de tijd heen ook heel wat mannen verslonden. Laten we een blik werpen op de kinderen van Reinier III en zijn overleden echtgenote prinses Gracia (Grace Kelly).

Caroline
Caroline is het oudste kind van prins Reinier en zijn vrouw Grace Kelly. Carolines eerste man was de Franse bankier (en playboy) Philippe Junot; ze trouwden in 1978 en scheidden in 1980. Carolines tweede man heette Stefano Casiraghi en was een Italiaanse zakenman. Met hem kreeg zij drie kinderen: Charlotte, Andrea en Pierre. In 1990 kwam hij om het leven bij een tragisch ongeluk met een speedboot. Negen jaar later, in 1999, trouwde Caroline met prins Ernst August van Hanover. Ze kregen samen een dochter, Alexandra.

Albert
Albert heeft veel (beroemde) vriendinnen gehad. Hij werd regelmatig met de mooiste modellen gespot, waaronder met Naomi Campbell en Claudia Schiffer. Albert houdt van het societyleven en wordt regelmatig gespot op VIP-feestjes met een mooie vrouw aan zijn arm (denk Brooke Shields, Lisa Marie Presley, Sharon Stone).

Op 12 juli 2005 werd Albert gekroond tot staatshoofd van Monaco. Een paar dagen later volgde er een groot schandaal: Albert gaf toe de vader te zijn van de toen tweejarige Alexandre, zoontje van stewardess Nicole Coste. Met die Nicole zou Albert een langdurige relatie hebben gehad. Nog geen jaar later bekende Albert ook nog een dochter bij Tamara Rotolo, een serveerster uit Californië te hebben verwekt. Beide kinderen zijn niet troongerechtigd.


De Grimaldi’s door de jaren heen.

Na twee kinderen te hebben verwekt bij twee verschillende vrouwen, besloot deze playboy het rustiger aan te doen. In 2006 kreeg Albert een relatie met de twintig jaar jongere Zuid-Afrikaanse zwemster Charlene Wittstock. Op 1 juli 2011 traden zij in het huwelijk, maar dat lijkt nu al stuk te lopen. Tijdens de huwelijksreis sliep het stel apart van elkaar. Sterker nog: ze sliepen beiden in een ander hotel! Bovendien zou het koppel de reis vroegtijdig beëindigd hebben, omdat Albert een vaderschapstest af zou moeten leggen. Een Italiaanse vrouw beweerde namelijk dat de prins een kind bij haar heeft verwekt.

Het lijkt erop dat dit geen liefdeshuwelijk is. Albert zou Charlene alleen nodig hebben om een troonopvolger te baren. Zij zou onder lichte dwang van het vorstendom een contract hebben getekend waarbij zij alle luxe krijgt in ruil voor een baby. Of dit waar is, weten we niet. Verwacht wordt dat Charlene snel haar biezen pakt zodra de troonopvolger is gebaard.

Stéphanie
Stéphanie is de jongste dochter van prins Reinier en prinses Grace. Ze zat bij haar moeder in de auto toen het ongeluk waarbij zij omkwam plaatsvond. Na die tijd ontwikkelde Stéphanie zich als de enfant terrible van de Grimaldi-familie. Op 15-jarige leeftijd kreeg ze een relatie met een Spaanse zanger en een jaar later verliet zij hem voor Paul Belmondo, de zoon van de bekende Franse acteur Jean-Paul Belmondo. Ze zou ook nog even gedate hebben met een aantal beroemdheden, waaronder Jean-Claude van Damme.

De bekendste relatie van Stéphanie was met cocaïnedealer Eskander Laraibi. Toen hij werd neergeschoten was dit een groot schandaal. Daarna kreeg de prinses een affaire met haar bodyguard Daniel Ducret, van hem kreeg ze twee kinderen (Louis en Pauline Grace). Daniel en Stephanie trouwden in 1995. Het huwelijk duurde maar een jaar en werd ontbonden toen Ducret gespot werd met een Belgische stripper.


Caroline & Ernst, Albert & Charlene, de single Stéphanie.

De prinses kreeg nog een derde kindje in 1998, Camille. Er wordt gezegd dat haar bodyguard Jean Raymond de vader is, maar Stéphanie weigert de naam van de vader te noemen. In 2001 was Franco Knie, een olifantentrainer en hoofd van Circus Knie ook een tijdje in the picture. Maar in 2003 trouwde Stéphanie met Adans Lopez Peres, een acrobaat uit datzelfde circus, al is dat huwelijk inmiddels in alle stilte weer ontbonden.

Laatste nieuws