Curator TEG treft schikking met bestuurder

De curator van het failliete artiestenbedrijf The Entertainment Group (TEG) heeft een schikking getroffen met een van de...

De curator van het failliete artiestenbedrijf The Entertainment Group (TEG) heeft een schikking getroffen met een van de voormalige bestuurders. Dat bevestigde curator Jan Padberg donderdag.

Om hoeveel geld het gaat en welke bestuurder het betreft, wilde hij niet zeggen.

TEG kende in de periode van het wanbeleid, 2006-2009, vier bestuurders. Met de andere drie is Padberg nog in onderhandeling. De curator publiceert zijn volgende faillissementsverslag over een half jaar. ‘Dan ben ik aan het procederen of heb ik hopelijk schikkingen getroffen met een aantal mensen.’

De rechtbank verklaarde de onderneming van zanger Marco Borsato in 2009 failliet. Het bestuur verstrekte risicovolle leningen, deed roekeloze overnames en verduisterde geld, stelde Padberg vorig jaar over de ondergang van het entertainmentbedrijf. Het wanbeleid kostte TEG miljoenen.

Het entertainmentbedrijf organiseerde grote concerten en begeleidde Nederlandse artiesten als Guus Meeuwis, Edsilia Rombley, Ilse DeLange en VanVelzen.

AMSTERDAM (ANP)

Laatste nieuws