Nooit zangtrio broertjes Saunders

Kersverse Edison-genomineerde Ben Saunders bezocht het pand van Vrouwonline-uitgever Sanoma en wij mochten even met hem...

Lees ook

Kersverse Edison-genomineerde Ben Saunders bezocht het pand van Vrouwonline-uitgever Sanoma en wij mochten even met hem om de tafel.

Ben Saunders, winnaar van de succesvolle eerste editie van het tv-programma The Voice of Holland, rijgt de ene na de andere nominatie én prijs aan elkaar. De meest recente erkenning voor zijn prestaties is niet de minste: de zanger is genomineerd voor maar liefst drie Edison Awards, in de categorieën Beste Nieuwkomer, Beste Album en Beste Single.

Ben is er maar wat blij mee: “Vet hè? Ik vind het zo tof, ik ben gewoon drie keer genomineerd. Een Edison, dat is wel iets dat je je hele leven achtervolgt, op een positieve manier dan. En die krijg je ook niet zomaar. Het is echt een heel belangrijke, serieuze prijs. Als ik er eentje mee naar huis zou mogen nemen, zou dat wel echt heel mooi zijn.”

Concurrentie in de muziekwereld komt ondertussen van dichtbij. Broer Dean, die Popstars won, en jongste Saunders-telg Jamie timmeren ook aan de weg. Die hete adem voelt Ben echter nog niet in zijn nek. “Iedereen heeft het altijd maar over concurrenten, ook met de nieuwe serie van The Voice die eraan gaat komen. Ik snap niet wat ze daarmee bedoelen. Er zijn zo veel zangers en iedereen doet z’n eigen ding. Als ik bijvoorbeeld een Elvis-act zou doen en iemand anders doet ook een Elvis-act, dan spreek ik pas van een concurrent. En dat is niet het geval, iedereen probeert zich te onderscheiden.”

Social media
Dat onderscheiden probeert Ben onder andere ook te doen door veel te communiceren met zijn fans. De zanger staat in de top 10 van BN’ers met meeste Twitter-volgers en is een van de weinigen die het medium ook interactief gebruikt. “Ik heb een smartphone en ook net de nieuwste BlackBerry Playbook gekregen, die is wel tof. Onderweg ben ik daar constant mee bezig, voornamelijk voor social media en Angry Birds. Twitter vind ik heel belangrijk, ik probeer veel op fans te reageren, net of ik met ze sms. Dat is wel heel leuk.”

Door Facebook ontstond er onlangs wel een klein relletje. Ben had namelijk zijn relatiestatus aangepast van ‘Verloofd’ naar ‘Het is ingewikkeld’ en dat maakte nogal wat los bij de mensen. “Ik vond het gewoon leuk om te doen. Een relatie is toch ook ingewikkeld? Zelfs als je vrijgezel bent is het ingewikkeld. Mijn vriendin was hier net, je hebt het gezien, dus alles is goed hoor.” Muziekcollega’s Nick & Simon zagen de lol van de situatie wel in. “Nick kwam gisteren naar me toe en zei: ‘Ken je die grap al van je Facebook? Ingewikkeld hè?’” lacht Ben.

Toekomstplannen
De voorbereidingen voor het aanstaande huwelijk van Ben en zijn jeugdliefde Soraya zijn in volle gang. “Dat loopt allemaal goed. Het wordt groots, we gaan veel mensen uitnodigen en een mooi feest geven.” Een live uitzending van de trouwdag, à la Rafael en Sylvie van der Vaart, staat vooralsnog niet gepland. “Ik weet ook niet of wij dat zouden willen. Misschien dat er wat mensen foto’s komen nemen ofzo, maar verder is deze dag gewoon voor mijn eigen familie en vrienden bedoeld.”

In de nabije toekomst staan er op muzikaal gebied ook mooie dingen op Bens programma. Een trio met zijn twee broers zit er in ieder geval niet in. “Dat zou ik nooit doen. Ik richt me op mijn eigen carrière. Over vijf weken komt mijn nieuwe single uit. Het is gewoon een track van mijn album. Ik mag nog niet zeggen welke, maar het wordt in ieder geval een ballad. Verder ben ik nu bezig met een clubtour die eraan komt. Die eindigt in Paradiso en dat is wel echt een droom van me die uitkomt. Ook gaan we aan de slag voor een nieuw album, dat is begin volgend jaar wel klaar denk ik.”

“En we moeten natuurlijk kijken wat we Europees en wereldwijd kunnen doen, want daar hebben we voor getekend.” De zanger doelt op het platencontract dat hij in juni in Londen tekende, waardoor zijn debuutalbum You Thought You Knew Me By Now ook in Europese landen en de VS verkrijgbaar zal zijn. “We moeten er nog even tijd voor vinden en kijken hoe we dat precies gaan aanpakken, maar ambitie heb ik in ieder geval genoeg.”


Foto’s: Karen Rozetsky

Laatste nieuws

Zie ook