Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Sterren trouwen in Italië

Hoe trouwden de sterren in Italië? Wesley en Yolanthe Het meest besproken huwelijk van 2010 is dat van Wesley en Yolanth...

Sterren trouwen in Italië

Hoe trouwden de sterren in Italië?

Wesley en YolantheHet meest besproken huwelijk van 2010 is dat van Wesley en Yolanthe. Zij trouwden in Castelnuovo Barardenga, ten zuiden van Toscane.

Het huwelijkOp zaterdagmiddag 17 juli was het dan eindelijk zover. Het huwelijk waar al maanden over gesproken werd, vond eindelijk plaats. Het plaatsje Castelnuovo Berardenga stond op z’n kop door de komst van Wesley, Yolanthe en de huwelijkgasten. Voetballers, oud-voetballers, BN’ers, vrienden en familie gekleed in pasteltinten wachtten Yolanthe en Wesley op in de kerk. Yolanthe kwam aan in een koets met zes paarden en Wesley arriveerde in een Rolce Royce.

Het huwelijksfeest, dat meerdere dagen duurde, werd zondagavond afgesloten met een diner.

René van Kooten en TanyaZo luxe als de bruiloft van Wes en Yo, zo klein was die van René van Kooten en zijn geliefde Tanya in 2010.

Trouwen met zadelpijnRené van Kooten, een van de bekendste musicalsterren van Nederland, fietste samen met Tanya in vier weken naar Italië. Elke dag reden ze 90 kilometer, waarin ze ruzieden, stress hadden en tegenslagen kregen. Maar ze sleepten elkaar erdoorheen en traden na deze vier heftige weken in Rome in het huwelijksbootje. Na hun fietstocht wisten ze zeker dat de liefde voor elkaar alles zou overwinnen.

De terugreis hebben ze toch maar per auto afgelegd.

Tom Cruise en Katie HolmesKaty Holmes trouwde in 2006 met de man op wie ze als tiener al verliefd was: Tom Cruise. En, je raadt het al, ook dit huwelijk speelde zich af in Italië.

ScientologyIn een kasteel in het Italiaanse stadje Bracciano, boven Rome, gaven de twee elkaar het ja-woord. Ook dit Italiaanse stadje stond op z’n kop, want Katie en Tom vierden hun huwelijk niet alleen. Will Smith, John Travolta, Jennifer Lopez en nog vele andere sterren waren op de trouwerij aanwezig. Het hele kasteel en de omgeving werden afgezet, zodat er geen foto’s door buitenstaanders gemaakt konden worden.

De geloften die het paar aflegde waren volgens de regels van de Scientology-kerk. Ze mogen bijvoorbeeld niet slapen voordat een ruzie is opgelost.

Renee & Tanya, Tom & Katy, Marco & Leontine

Marco Borsato en Leontine RuitersLang, lang geleden, in 1988 trouwden ook Marco en Leontine in Italië.

In de gondelIn Venetië werd Leontine de vrouw van de grootste zanger van Nederland. Maar zo groot als Marco is, zo klein was de bruiloft, met minder dan dertig gasten. Alleen familie en close vrienden werden een week van tevoren uitgenodigd, zodat de locatie en datum van de trouwerij geheim zouden blijven. Tot het moment dat de gasten in het vliegtuig stapten, wist niemand waar Marco en Leontine elkaar het jawoord zouden geven.

Het bruidspaar en de gasten vaarden per gondel naar La Chiesa di San Trovaso, een kerk uit 1584. Daar beloofden Marco en Leontine elkaar eeuwige trouw.