Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Katja Schuurman gebukt onder neurose

HILVERSUM - Katja Schuurman slikt medicijnen om dwangmatige gedachten te onderdrukken. Dit vertelt de actrice aan Wilfri...

Katja Schuurman gebukt onder neurose

HILVERSUM - Katja Schuurman slikt medicijnen om dwangmatige gedachten te onderdrukken. Dit vertelt de actrice aan Wilfried de Jong in het interviewprogramma 24 uur met van de VPRO. Schuurman verbleef voor het programma een etmaal lang in een tv-studio met Wilfried.

Ze noemt haar aandoening een neurose en een dwangneurose. ''Daar slik ik wat voor.''

Tijdens het marathoninterview waarvan donderdag alvast een deel te zien was in RTL Boulevard haalt Katja ook herinneringen op aan de hectische jaren tussen haar 19e en 25e. Ze speelde Jessica Harmsen in de soap Goede Tijden Slechte Tijden. Ze vloog heen en weer naar Londen om te presenteren voor MTV en ze trad op met Linda Roos en Jessica.

Ze kijkt er met gemengde gevoelens op terug. Ze genoot van het succes, maar het feit dat ze haar hersens zo weinig gebruikte maakte haar ook depressief en destructief: “Hoe hoger anderen me op een voetstuk plaatste, hoe harder ik mezelf er vanaf trapte”, zegt ze in de uitzending. Tijdens de optredens overal in het land was ze soms zo oververmoeid dat het haar eenmaal overkwam dat ze tijdens een optreden voor een paar duizend mensen in slaap viel op een kruk.