Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Frank Boeijen (55) bewust van kwetsbaarheid

AMSTERDAM - Frank Boeijen was nooit bezig met ouder worden, maar de 55-jarige zanger is zich steeds meer bewust van zijn...

Frank Boeijen (55) bewust van kwetsbaarheid

AMSTERDAM - Frank Boeijen was nooit bezig met ouder worden, maar de 55-jarige zanger is zich steeds meer bewust van zijn leeftijd. Dat vertelt hij in een interview met het AD. De Nijmeegse zanger zit 35 jaar in het vak en heeft net een nieuwe cd uitgebracht Liefde & Moede.

Daarop zingt hij ook over het verstrijken van de tijd. Tot voor kort maakte hij zich daar nooit druk om. "Soms wist ik zelf niet hoe oud ik was. Moest ik gaan rekenen. 'Ik werd in 1957 geboren dus dan ben ik nu...'"

Boeijen werd onlangs met zijn neus op de feiten gedrukt. "In mijn omgeving zijn kort op elkaar een paar mensen van mijn leeftijd ziek geworden en overleden. Dat vond ik confronterend." Niet dat hij constant met zijn eigen dood bezig is. "Maar je wordt je bewust van je kwetsbaarheid. Dan denk ik: ik moet toch eens gezonder gaan leven."

Maar een supergezonde levensstijl zit er voor de zanger niet in. "Ik geniet van een glas en die sigaret laat ik ook niet liggen. Want ik vind het enorm belangrijk dat je het leven viert."