Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Bekende Nederlandse mannen aan de shapewear

Vrouwonline sprak Paul Turner, Dirk Taat en Mark van Eeuwen over shapewear en hun eigen lichaam. Corrigerend ondergoed i...

Bekende Nederlandse mannen aan de shapewear

Vrouwonline sprak Paul Turner, Dirk Taat en Mark van Eeuwen over shapewear en hun eigen lichaam. Corrigerend ondergoed is niet meer alleen voor vrouwen!

De tijden dat corrigerend ondergoed huidkleurig was en een hoog oma-gehalte had, zijn allang voorbij. Sinds Spanx geïntroduceerd is in Nederland, is shapewear helemaal hip. Er is nu zelfs een lijn voor mannen gelanceerd: Spanx for Men. Nu kunnen de mannen van Nederland hun vetrolletjes ook verbergen!

Gat in de marktDe jonge Sara Blakely had in 1998 een probleem: ze wist niet wat ze moest dragen om er strak uit te zien in haar witte broek. Als oplossing deed ze een panty aan en knipte de voetjes af. Al snel regelde ze een patent op figuurcorrigerende panty’s. En voilá: Spanx was geboren! Oprah was meteen lyrisch over haar producten en binnen enkele jaren groeide het merk uit tot een wereldwijd succes. Het is ongelooflijk: ze is de jongste vrouwelijke self-made¬ miljardair ter wereld!

Spanx loverAmerika is allang overstag, maar nu krijgt shapewear in Nederland ook steeds meer aandacht. Gisteravond werd de nieuwe mannenlijn gepresenteerd in Club Bo Cinq. The Voice of Holland-ster Paul Turner is groot fan. Hij probeerde Spanx voor vrouwen al een keer uit en was meteen overtuigd. "Ze zitten heerlijk, ik heb ze zelfs al op televisie aangehad!”

Nu Paul het programma Sterren Dansen op het IJs heeft moeten verlaten, staat hij iedere dag in de sportschool om in shape te blijven. “Maar daarnaast helpt de shapewear ook goed. Vooral als je de vorige avond iets te veel gedronken hebt”, lacht hij. Paul begrijpt heel goed dat vrouwen zich wel eens onzeker voelen over hun lichaam. “We hebben allemaal wel van die dagen waarop we ons een beetje dik voelen. Ja, ook mannen.”

Strak lichaamToch vinden niet alle mannen het nodig om hun lichaam beter uit te laten komen met shapewear. Ex-GTST’er Mark van Eeuwen vindt het maar onzin. “Volgens mij heb ik die hele Spanx niet nodig. Ik heb niks waar ik onzeker over ben.” Model en acteur Dirk Taat, die het praatje voor de lancering deed, vindt ook niet dat hij corrigerend ondergoed nodig heeft. Hij is er echter wel voorstander van. “Ik ken dit soort ondergoed eigenlijk alleen van Bridget Jones’s Diary en daar ziet het er echt niet uit. Maar dit is heel sexy gemaakt.”

Toch is ook Dirk wel eens onzeker over zijn lichaam. “Ik vind dat m’n benen wel wat dikker kunnen.” Op de vraag hoe hij ermee zou omgaan als zijn vriendin onzeker is, antwoordt hij: “Ja, dat is vervelend. Maar als je onzeker bent, moet je er wat aan doen. Dan moet je meer sporten.” Harde woorden, maar Dirk heeft helaas wel een klein beetje een punt. Want shapewear is natuurlijk een uitkomst, maar het zorgt er niet voor dat je afvalt. Dus gezond eten en blijven bewegen, als je er ook zonder Spanx strak uit wil zien!

Wat zou jij ervan vinden als je partner shapewear gaat dragen?