Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Benja Bruijning: hunk van Hollandse bodem

Van deze acteur gaan we nog veel horen, maar wie is hij eigenlijk? Benja Bruijning (28 oktober 1983) werd geboren in Ams...

Benja Bruijning: hunk van Hollandse bodem

Van deze acteur gaan we nog veel horen, maar wie is hij eigenlijk?

Benja Bruijning (28 oktober 1983) werd geboren in Amsterdam en staat sinds kort in de schijnwerpers als volwaardig acteur. Zijn échte succes begon in 2012 met een grote rol in Alles is Familie, maar eigenlijk is Benja er al heel lang. Carice van Houten zei al eens: "Vrouwen zullen hun vingers bij hem aflikken." Hoogste tijd om wat meer over hem te weten te komen.

Carrière In 2008 studeerde Benja af aan de Amsterdamse Toneelschool en had hij rollen in series als Flikken Maastricht,A'dam e.v.a. en Dokter Deen. Verder speelt hij in de films Lellebelle en De Bende van Oss. Op het toneel is de getalenteerde 29-jarige ook actief, zo speelde hij onder andere in Rain Man en Veel Gedoe om Niks.

RelatieBenja heeft een relatie met actrice Anna Drijver. Aan Viva vertelde zij: "Ik vind het heel fijn dat ik me niet leuker voor hoef te doen dan ik ben. Als dat kan en hij vindt me nog net zo leuk, dan weet ik dat hij het voor me is." Een man naar ons hart. Wel moest Anna moeite doen om de donkerharige acteur voor zich te winnen. "Hij had me afgewezen, maar dat wilde ik niet. We hadden drie maanden iets, maar hij was niet verliefd genoeg. Toen heb ik wel gewacht." Uiteindelijk kwamen ze bij elkaar en nu wonen ze samen.

ZelfvertrouwenOndanks dat zijn carrière in de lift zit, is Benja nog altijd bescheiden. Hij vindt zichzelf niet knap en is steeds weer verwonderd als hij een rol krijgt toegewezen. Wel barst hij van het zelfvertrouwen. Aan Viva onthulde de Amsterdammer dat hij vroeger gepest werd. "Toch tastte het mijn zelfvertrouwen niet echt aan. Gek genoeg had ik altijd een rotsvast vertrouwen in mezelf en in het leven. Misschien komt dat door het vertrouwen dat ik thuis kreeg, dat zal ongetwijfeld een belangrijke rol hebben gespeeld. Bij ons thuis was het zacht en rustig. Ik werd er gewaardeerd.” Wij waarderen deze hunk van Hollandse bodem ook steeds meer.

Meer Benja? Binnenkort is hij te zien in de nieuwe televisieserie Charlie, met onder andere Halina Reijn, Katja Schuurman en Theo Maassen.