Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Sean Paul aangeklaagd door ex-vriendin

NEW YORK - Sean Paul is aangeklaagd door zijn Zweedse ex-vriendin. Susanne Persson eist maar liefst 80 miljoen dollar de...

Sean Paul aangeklaagd door ex-vriendin

NEW YORK - Sean Paul is aangeklaagd door zijn Zweedse ex-vriendin. Susanne Persson eist maar liefst 80 miljoen dollar de 39-jarige Jamaicaanse dancehall- en reggae-artiest wegens ‘emotionele mishandeling’.

Dat meldt de New York Post.

Persson diende de aanklacht vorige maand in bij het hooggerechtshof in New York en beweert onder meer dat Paul haar illegaal uit Jamaica heeft laten deporteren en dat hij haar tot een zelfmoordpoging dreef. In de documenten valt te lezen: “Ik heb een zelfmoordpoging ondernomen waarbij ik meer dan een liter bloed verloor door een snee in mijn pols. Ik e-mailde de foto’s naar Sean omdat ik vond dat hij moest zien wat hij had aangericht.”

Persson zou de zelfmoordpoging in juni 2010 hebben ondernomen, een dag voordat ze werd teruggestuurd naar Zweden. Volgens haar zou Paul ‘de Jamaicaanse politie hebben omgekocht’ om haar te laten deporteren.

De woordvoerders van de zanger ontkennen dit ten stelligste. Paul’s advocaat Tom Tavares-Finson verklaart in de New York Post dat hij ‘de macht daartoe niet eens heeft’. Persson eist hoe dan ook 80 miljoen dollar schadevergoeding van Paul, zijn manager Steve Wilson en platenlabel Atlantic Records.