Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Dirk Zeelenberg zoent Linda de Mol in Divorce

HILVERSUM - Acteur Dirk Zeelenberg heeft qua karakter niets gemeen met zijn personage David uit de populaire RTL4-serie...

Dirk Zeelenberg zoent Linda de Mol in Divorce

HILVERSUM - Acteur Dirk Zeelenberg heeft qua karakter niets gemeen met zijn personage David uit de populaire RTL4-serie Divorce. Dit vertelde de acteur zondagochtend op de bank bij Eva Jinek. Knuffelbeer David was in de ogen van Zeelenberg aanvankelijk een brave boterbal in de serie.

Na de scheiding van zijn vrouw Tamar gaat het het helemaal fout met David. ''David heeft een hel als ex-vrouw. De vechtscheiding vind ik heerlijk om te spelen, smullen om te doen. De ellende dat hij de kinderen niet mag zien, dat vind ik leuk als acteur'', vertelde Zeelenberg.

De acteur ontwikkelde David tot een onberekenbaar persoon. ''Ik heb de extremen opgezocht, David gevaarlijker en onberekenbaar gemaakt. Hij kan ontploffen.'' David is in de serie verliefd op zijn cardioloog, een bijrol van Linda de Mol, die de serie eveneens bedacht. In Eva Jinek op zondag was alvast een preview te zien van een scène waarin David zijn cardioloog vraagt een avondje met hem uit te gaan. Op de vraag van Jinek of David inderdaad nog gaat zoenen met zijn cardioloog, antwoordde Zeelenberg bevestigend.

Zeelenberg hoopt op een tweede seizoen van Divorce, omdat hij het heerlijk vindt om te doen. ''Wekelijks genieten 2 miljoen mensen van de serie. Ik krijg alleen maar warme, lieve reacties. Ik ken het een beetje van de serie All Stars waarin ik speelde, maar dit is ongekend.''