Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Regisseur Ellen Blazer (81) overleden

DEN HAAG - De Nederlandse regisseur, producente, documentairemaakster en eindredactrice Ellen Blazer is dinsdagochtend o...

Regisseur Ellen Blazer (81) overleden

DEN HAAG - De Nederlandse regisseur, producente, documentairemaakster en eindredactrice Ellen Blazer is dinsdagochtend op 81-jarige leeftijd overleden. Dat laat een woordvoerder van de VARA weten. Blazer heeft van 1956 tot 1996 voor de VARA gewerkt.

Haar naam was vooral verbonden aan de talkshow van Sonja Barend, met wie ze 20 jaar lang heeft samengewerkt. In 1977 werden de twee aan elkaar voorgesteld. Het was het begin van een langdurige en innige samenwerking.

Samen maakten ze 570 live-uitzendingen. Toen Blazer in 1996 met pensioen ging, stopte Barend met haar programma. "Ellen is onvervangbaar, dus ik ga ook niet op zoek naar vervanging'', verklaarde de presentatrice.

Blazer, in 1931 geboren in Rotterdam, nam onder meer de regie van programma's als Thuis bij... en Onder anderen voor haar rekening en was het brein achter bekende tv-programma's als Twee voor twaalf en Per seconde wijzer. Twee voor Twaalf is volgens de VARA de langstlopende quiz van Nederland.