Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Hadewych Minis overtuigt als Rachel Hazes

Hadewych Minis deelt de rol van Rachel Hazes in de musical _Hij Gelooft in Mij_ met Chantal Janzen en doet dat fantastis...

Hadewych Minis overtuigt als Rachel Hazes

Hadewych Minis deelt de rol van Rachel Hazes in de musical _Hij Gelooft in Mij_ met Chantal Janzen en doet dat fantastisch.

Het musicalvak mag voor Hadewych Minis dan nog niet zo heel bekend terrein zijn, de duizendpoot zette zondagmiddag tijdens haar persoonlijke première van de voorstelling Hij Gelooft in Mij wél een meer dan geloofwaardige Rachel Hazes neer.“Het ging goed”, vertelt ze na afloop. “Ik ben opgelucht dat de kop eraf is.”

Het waren spannende tijden voor Hadewych. In de musical over het leven van volkszanger André Hazes deelt ze de rol van zijn vrouw Rachel met niemand minder dan de populaire Chantal Janzen. Aangezien zij al een aantal maanden te zien is in het stuk, is het logisch dat bezoekers en criciti Hadewych met haar vergelijken.

Veel emotieMaar daar hoeft de blondine, die nog niet eerder in een musical speelde, helemaal niet bang voor te zijn. Ze staat haar mannetje, vooral als de volwassen Rachel. Met haar prachtige, rauwe stem weet ze veel emotie in de liedjes van Hazes te leggen en door haar ruime acteerervaring komt ze echt bij het publiek binnen. Hadewych overtuigt, in het bijzonder in de laatste scène, als ze met tranen in haar ogen Rachels laatste woorden aan André uitspreekt.

VerrastDaar was ook de échte Rachel, die met haar twee kinderen in de zaal zat, van onder de indruk. “Ik vind dat Hadewych ons heel erg heeft verrast vandaag”, zei ze. “In november bij de première van Chantal waren we toch meer voorbereid door de try-outs en het lezen van het script. Vandaag is de voorstelling twee keer zo hard bij ons binnengekomen.” Zoon Dré jr. was het met zijn moeder eens: “Ik kreeg kippenvel van het acteerwerk van Hadewych.”

“Ik ben blij dat de familie Hazes heel tevreden is”, aldus de ster van de avond. Ze kan het zich voorstellen dat het voor Rachel heftig is om naar de voorstelling te kijken. “Ook de relatie met haar ouders komt duidelijk naar voren, dat zal best emotioneel zijn. Maar ik denk ook dat ze het fijn vindt om André weer even terug te hebben en zijn muziek te horen.”

NostalgieHet succes van de musical Hij Gelooft in Mij, die onlangs weer met drie maanden werd verlengd, kan Hadewych wel verklaren. “Er zijn zo veel André Hazes-fans. En terecht. Dat voel je ook in de zaal, mensen zijn zo dankbaar dat ze dit weer even mogen beleven. Martijn Fischer, die Dré speelt, lijkt natuurlijk ook zo ontzettend op hem. Het is echt een avondje nostalgie. Bovendien is het een waargebeurd verhaal, dramatisch en tegelijk toch ook heel liefdevol. Dat spreekt mensen aan.”

Hij Gelooft in Mij is exclusief te zien in het DeLaMar Theater in Amsterdam. Kijk voor meer informatie en de kaartverkoop op de website.