Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

De rijzende ster van Jennifer Lawrence

Jennifer Lawrence wordt geprezen om haar acteertalent, maar wie is ze nu eigenlijk? Jennifer Shrader Lawrence werd gebo...

De rijzende ster van Jennifer Lawrence

Jennifer Lawrence wordt geprezen om haar acteertalent, maar wie is ze nu eigenlijk?

Jennifer Shrader Lawrence werd geboren in Louisville (Kentucky) op 15 augustus en is pas 22 jaar. De Amerikaanse actrice werd op 20-jarige leeftijd al genomineerd voor een Oscar voor haar rol in de film Winter's Bone. Dit bleek echter nog maar het begin voor het jonge talent. Op de People's Choice Awards viel ze maar liefst drie keer in de prijzen. Ook sleepte ze een Golden Globe voor beste actrice in de wacht.

OpgroeienJennifer heeft twee oudere broers, Ben en Blaine, met wie zij een sterke band heeft. Toen ze haar Golden Globe in ontvangst nam, bedankte ze hen uitvoerig: "Ik wil mijn broers bedanken, Ben en Blaine. Zonder jullie gemene acties was ik niet de persoon die ik nu ben... daarna waren jullie gelukkig altijd een grote steun en gaven jullie mij constant liefde."

De moeder van J-Law runt een (zomer)kamp voor kinderen en haar vader heeft een advocatenkantoor. Toen ze veertien was, besloot Jennifer dat ze wilde acteren, dus haalde zij haar ouders over om samen met haar naar New York te gaan om een agent voor haar te vinden. Tussen het acteren, studeren en opgroeien door, assisteerde ze als jong meisje de zuster in het kinderkamp waar haar moeder werkt. In 2008 maakte ze haar debuut in de filmwereld.

FilmcarrièreNa een aantal rollen in televisieseries, was Jennifer voor het eerst te zien als Tiff in de film Garden Party. Daarna zat haar carrière in de lift. Grote rollen waren die van Mystique in X-Men: First Class, Katniss Everdeen in The Hunger Games en de rol van een seksverslaafde vrouw in Silver Linings Playbook.

LiefdeslevenJennifer is sinds kort weer vrijgezel. Na twee jaar besloten zij en haar vriend Nicholas Hoult uit elkaar te gaan. Het stel leerde elkaar in 2010 kennen op de filmset van X-Men. In oktober van 2012 sprak Jenn voor het eerst openbaar over haar geliefde. Ze stelde dat hij veel te bescheiden is. "Hij heeft geen flauw idee hoe knap hij is. Ik denk dat veel vrouwen en mannen mij daarom haten", aldus de actrice. Helaas groeiden de tortelduifjes uit elkaar, maar zijn ze wel nog wel vrienden. In Elle Magazine zei Jennifer afgelopen december nog dat Nicholas haar beste vriend is.

Momenteel wordt gefluisterd dat de The Hunger Games-actrice en Bradley Cooper een stel zijn. De twee ontkennen dit stellig. "Al is het alleen al omdat ik haar vader had kunnen zijn", riep Bradley onlangs.

Grappig én sexy De actrice is ondanks haar succes nog altijd haar eigen grappige zelfs. Tijdens interviews doet ze vaak gekke uitspraken, waardoor ze erg geliefd is bij de pers. Ook blijft ze nuchter onder het feit dat veel mensen haar sexy vinden. "I'm excited to be seen as sexy. But not slutty", aldus de nummer vier op de lijst van meest sexy vrouwen op aarde.