Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Janne Schra wil zich niet meer verschuilen

AMSTERDAM - Janne Schra was altijd al het stralende middelpunt, van zowel Room Eleven als Schradinova. Maar nu gaat ze d...

Janne Schra wil zich niet meer verschuilen

AMSTERDAM - Janne Schra was altijd al het stralende middelpunt, van zowel Room Eleven als Schradinova. Maar nu gaat ze dan echt solo, onder haar eigen naam. "Ik had het idee dat ik me achter de bandnaam verschool, dat ik zo niet helemaal mezelf kon zijn", zegt Schra tegen dagblad Sp!ts.

Ze wilde eerder niet als solo-artiest door het leven omdat het haar 'niet leuk' leek. "Ik vind het hele solo-idee nog steeds niet leuk, maar het betekent in de praktijk gelukkig niet dat je ook alles in je eentje moet doen. Ik zie het meer als een afspraak: dit zijn mijn liedjes, nu zoek ik er zelf een paar toffe mensen bij om ze mee uit te voeren. Het gaat erom dat ik geen compromissen meer wil sluiten, want daar wordt muziek nooit beter van. Maar op het podium heb ik nog altijd liever een ’wij’-gevoel met de andere muzikanten."

Schra weet nog niet of ze voor altijd solo wil blijven. "Ik zie het optreden onder mijn eigen naam niet per se als een eindpunt, hoor, van hieruit kan ik juist wéér alle kanten op. Ik werk nu met heel fijne mensen en met hen begint alweer een soort bandgevoel te ontstaan. Misschien bedenken we daar in de toekomst wel weer een naam bij."