Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Leonie ter Braak niet bang voor uitglijder

AMSTERDAM - Leonie ter Braak is niet bang een blunder te begaan tijdens de presentatie van Vandaag de Dag, vertelt ze in...

Leonie ter Braak niet bang voor uitglijder

AMSTERDAM - Leonie ter Braak is niet bang een blunder te begaan tijdens de presentatie van Vandaag de Dag, vertelt ze in het AD. De 32-jarige presentatrice is sinds september naast Eva Jinek en Merel Westrik een van de gezichten in de studio van het ochtendprogramma.

“De eerste aflevering die ik deed was echt overleven, anders kan ik het niet noemen", zegt Leonie. "Inmiddels is het gezonde spanning. Het is live en er is natuurlijk altijd de kans dat je een uitglijder maakt. Dat is tot nu toe niet gebeurd, maar zal in de toekomst heus nog wel eens plaatsvinden.”

“Dit is wat ik altijd heb gewild, daar ben ik heel eerlijk in”, vertelt ze verder. "Bij RTV Oost had ik een talkshow, waar het om de gasten draaide en minder om het nieuws." Voor een uitzending van Vandaag de Dag zit Leonie om 05.00 uur, als ze in de make-up zit, nog op haar laptop naar het laatste nieuws te zoeken. "Dat vind ik ook het mooie: je bent altijd actueel en weet van tevoren nooit precies hoe het gaat lopen.”