Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Gros BN’ers zakt voor verkeersexamen op tv

AMSTERDAM - Van alle bekende Nederlanders die zaterdagavond live op televisie meededen aan Het Nationaal Verkeersexamen...

Gros BN’ers zakt voor verkeersexamen op tv

AMSTERDAM - Van alle bekende Nederlanders die zaterdagavond live op televisie meededen aan Het Nationaal Verkeersexamen op SBS6, zijn alleen zangeres Pearl Jozefzoon en presentatrice Sandra Schuurhof geslaagd voor het theoriegedeelte.

De overige deelnemers zakten.

Pearl en Sandra slaagden beide met 5 fouten in de antwoorden van de 30 theorievragen in de tv-show. Medepresentator Jochem van Gelder zakte met 8 fouten.

Jochem kreeg tijdens het praktijkgedeelte ook al geen goede beoordeling, net als Sandra trouwens. Als hun rijstijltest een echt examen was geweest, waren beide SBS-presentatoren gezakt. Dit oordeelde de CBR-examinator. Wel vond ze Sandra, die tijdens de praktijktest nota bene een bord voor eenrichtingsverkeer over het hoofd zag, iets beter rijden dan Jochem.

Bij de mannelijke panelleden slaagde helemaal niemand. Autocoureur Christijan Albers scoorde het allerbelabberdst met 11 fouten. Robert Minderhoud, alias Jokertje had 8 fouten. Ook politicus Frits Huffnagel en actrice Peggy Vrijens zakten voor hun theorie met 8 fouten.

Zangeres Antje Monteiro, weerman Piet Paulusma en ontwerpster Judith Osborn zakten elk met zeven fouten.

Het Nationaal Verkeersexamen 2012 stond in het teken van de strijd tussen de seksen. In het publiek scoorden de mannen beter dan de vrouwen.