Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Jonge talenten winnen Kalveren beste acteurs

UTRECHT - Acteur Reinout Scholten van Aschat (22) en actrice Hannah Hoekstra (25) hebben vrijdagavond de Kalveren voor b...

Jonge talenten winnen Kalveren beste acteurs

UTRECHT - Acteur Reinout Scholten van Aschat (22) en actrice Hannah Hoekstra (25) hebben vrijdagavond de Kalveren voor beste acteur en actrice in de wacht gesleept. Scholten van Aschat kreeg het beeldje voor zijn rol als crimineel in De Heinekenontvoering, Hoekstra werd beloond voor haar rol in de film Hemel over een meisje dat lijdt onder de verstoorde relatie met haar vader.

Voor beide acteurs was het de eerste maal dat zij genomineerd waren voor een Kalf. In de categorie beste man visten Ruben van der Meer (Plan C) en Jeroen Spitzenberger (Suskind) achter het net. Bij de vrouwen liet Hoekstra collega's Susan Visser (Taped) en Jelka van Houten (Jackie) achter zich.

Bij de bijrollen wonnen overigens wel twee oudgedienden. Actrice Olga Zuiderhoek werd bekroond voor haar rol in het oorlogsdrama Suskind. Bij de mannen ging het beeldje naar Rene van t Hof, voor zijn rol als schlemielige crimineel in Plan C.