Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Daphne Deckers heeft weer tijd voor gezin

Daphne Deckers bracht haar eerste langverwachte roman uit: _Alles is zoals het zou moeten zijn. _Vrouwonline sprak met h...

Daphne Deckers heeft weer tijd voor gezin

Daphne Deckers bracht haar eerste langverwachte roman uit: _Alles is zoals het zou moeten zijn. _Vrouwonline sprak met haar.

“Het schijnt dat ik ook nog twee kinderen en een man heb”, aldus Daphne Deckers, die naast succesvol schrijfster en presentatrice bij RTL Boulevard ook nog ambassadeur voor Nationaal Fonds Kinderhulp, columniste, moeder en vrouw van oud-tennisser Richard Krajicek is. Op 21 september verscheen haar debuutroman Alles is zoals het zou moeten zijn.

Begin augustus leverde Daphne haar boek in. “Ik heb er vijftien maanden aan gewerkt, gewoon naast alle andere dingen. Vanuit mijn tuinhuisje schreef ik en zat ik iets te veel in mijn eigen wereldje. Tegen het eind had mijn familie zoiets van: nu mag die laatste punt wel gezet worden.”

Even geen tijdIn huize Krajicek-Deckers zijn ze blij dat de spil van het gezin weer wat meer tijd heeft. Daphne vertelt over de periode waarin ze wat minder aanwezig was: “Als de kinderen vroegen of ik mee ging naar het strand, een hockeywedstrijd of de film, moest ik altijd antwoorden dat ik moest schrijven. Juist omdat ik er zo veel tijd in heb gestoken, zijn mijn kinderen ook in het boek begonnen.” Lachend voegt ze daaraan toe: “Mijn dochter Emma van 14 vertelde wel dat er stukjes in zitten waar ze rode oren van krijgt, maar daarvoor heb ik ze gewaarschuwd. Het boek is niet echt voor hun leeftijd natuurlijk.”

Het verhaalAlles is zoals het had moeten zijn vertelt het verhaal van Iris, die na de geboorte van haar zoontje wordt verlaten door haar man. Ze moet zich alleen zien te redden en met behulp van haar moeder, vriendinnen en de nieuwe mensen in haar leven probeert ze weer geluk te vinden. Dit levert vaak hilarische situaties op. "Er gaat heel wat mis in het boek, maar ik hoop vooral dat mensen het met plezier lezen", aldus de schrijfster.

Hard werken voor succesDe duizendpoot realiseert zich dat hard werken de reden is dat ze zover is gekomen. “Voor RTL Boulevard heb ik ook gewoon auditie gedaan. Het is vooral belangrijk dat je je laat leiden door wat je zelf graag wilt. Dat je nooit denkt dat je iets niet aankunt. Als je van binnen voelt dat iets kan, dan moet je heel hard werken om het voor elkaar te krijgen. Durf ervoor te gaan, ook na je veertigste houdt het echt niet op”, zegt ze. Daphne werd zelfs nog gevraagd voor een eigen lingerielijn en een beautycampagne voor CHI en BioSilk, waar ze zelf model voor staat. "Dat had ik op mijn leeftijd nooit gedacht. Af en toe denk ik: wat gebeurt er allemaal?”

Alles is zoals het zou moeten zijnDaphne DeckersISBN: 9049952453Prijs: € 19,90