Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Ian McKellen werkte nooit met Elijah Wood

LOS ANGELES - Hoewel Gandalf en Frodo heel wat scènes in de The Lord of the Rings-trilogie delen, hebben de acteurs die...

Ian McKellen werkte nooit met Elijah Wood

LOS ANGELES - Hoewel Gandalf en Frodo heel wat scènes in de The Lord of the Rings-trilogie delen, hebben de acteurs die de rollen van de tovenaar en de hobbit vertolken nooit samen op de set gestaan. Dat heeft Ian McKellen, die de magiër Gandalf speelt, maandag onthuld aan Today.

Omdat Gandalf zoveel groter is dan de hobbit Frodo, konden de twee acteurs niet tegelijkertijd gefilmd worden. Hun acteerwerk werd apart opgenomen en later door middel van monteerwerk met elkaar verweven. Hetzelfde trucje werd herhaald tijdens de productie van The Hobbit, waarvoor McKellen opnieuw in de huid van Gandalf is gekropen. "Ik heb nooit echt samengewerkt met Martin Freeman, die Bilbo in deze film speelt", aldus de Britse acteur. "Dat is nog eens acteren, toch?"

Het eerste deel van The Hobbit, dat net als The Lord of the Rings een trilogie wordt, draait vanaf 12 december in de Nederlandse bioscopen.