Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

The Little Mermaid is een droomrol

Lees het interview met hoofdrolspeelster Tessa Sunniva van Tol en win kaartjes voor _The Little Mermaid_! Welk jong meis...

The Little Mermaid is een droomrol

Lees het interview met hoofdrolspeelster Tessa Sunniva van Tol en win kaartjes voor _The Little Mermaid_!

Welk jong meisje wilde vroeger niet Ariël zijn, de kleine zeemeermin uit de gelijknamige Disney-film? Met dat prachtige rode engelenhaar, die fantastische stem en haar ware liefde in de persoon van knappe prins Erik naast zich.

Tessa Sunniva van Tol (21) heeft het geluk dat zij avond aan avond in de vinnen van deze dame mag kruipen. Zij heeft namelijk de hoofdrol in de Joop van den Ende-musical The Little Mermaid. “Het is echt mijn droomrol.”

Nooit saai“We hebben al zo’n 200 shows gespeeld en het is nog elke dag ontzettend leuk om te doen. Het is gewoon nooit saai. Het is een rol waar zo veel in zit”, vertelt ze. In het begin vond de jonge musicalster het best een uitdaging om het tekenfilmfiguurtje, waar iedereen een beeld bij heeft, als echt persoon tot leven te wekken. “Maar de reacties zijn gelukkig positief en daar ben ik heel erg blij mee. Het is voor mij elke show een uitdaging om haar zo puur en eerlijk mogelijk neer te zetten.”

Tessa was vroeger zelf ook echt een Disney-meisje. “Ik heb alle films hier liggen. En nog steeds, als ik bijvoorbeeld ziek ben en op de bank lig, pak ik er weleens sentimenteel eentje bij. Ik ben er echt mee opgegroeid.” Bijna vanzelfsprekend is The Little Mermaid één van haar favorieten. “Maar als ik die niet mag noemen, dan kies ik The Lion King en Tarzan.”

HoogtevreesIn de voorstelling, momenteel te zien in het Beatrix Theater in Utrecht, hangen Tessa en haar collega-zeedieren regelmatig hoog boven de grond aan dunne kabels, om daar vervolgens allerlei capriolen uit te halen. Hiermee wordt het zwemmen in zee nagebootst. Last van hoogtevrees heeft ze gelukkig niet: “Alleen de eerste keer dat we echt naar tien meter hoogte gingen en daar direct ondersteboven moesten hangen, had ik wel een paar seconden zoiets van: meen je dit serieus? Maar dat was na één keer gelukkig wel weg, nu heb ik nergens last van.”

Eerste musicalklusHoe leuk ze het ook vindt, het spelen in The Little Mermaid is wel een enorme aanslag op Tessa’s sociale leven. Zo ziet ze haar vriendinnen nog maar heel weinig. Gelukkig kunnen zij daar begrip voor opbrengen, want ze zijn het wel een beetje gewend. Tessa is namelijk al haar hele leven bezig met muziek. Zo werd ze op haar 16e tweede in het programma So You Wanna Be a Popstar en gaf ze veel solo-optredens.

De rol van Ariël is haar eerste grote musicalklus. “Van mijn tegenspeler Tommie Christiaan en de rest van de cast heb ik ontzettend veel kunnen leren”, zegt ze. “Iedereen was heel lief voor me en erg behulpzaam. Het was een warm bad waar ik in terecht kwam. Ze zeggen vaak dat je cast je tweede familie wordt; dat klopt in dit geval heel erg.”

Onzeker vakVerder dan The Little Mermaid durft de zangeres nog niet zo goed te kijken. “Ik ben heel blij dat we met de show nog langer mogen spelen. Het is een onzeker vak, je weet nooit of je werk hebt. Als ik over tien jaar nog steeds mijn geld verdien met muziek, dan ben ik in ieder geval heel gelukkig.”

The Little Mermaid is te zien in het Beatrix Theater in Utrecht. Kijk voor meer informatie en kaartverkoop op de website.

Scènebeeld: Deen van Meer © Disney Portret Tessa: Patricia Steur