Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

De Hoog en Beumer winnen Europese filmprijzen

KILKENNY - De Nederlandse acteur Robert de Hoog en regisseurs Antoinette Beumer en Sacha Polak zijn zondagavond in de pr...

De Hoog en Beumer winnen Europese filmprijzen

KILKENNY - De Nederlandse acteur Robert de Hoog en regisseurs Antoinette Beumer en Sacha Polak zijn zondagavond in de prijzen gevallen op het Subtitle European Film Festival in Ierland. Zij werden bekroond met een Angela Award voor hun bijdrage aan de Europese Cinema.

Het was voor de eerste maal dat het filmfestival in de Ierse plaats Kilkenny plaatsvond. Op het evenement draaiden ook films van de drie Nederlanders. Van Robert de Hoog werd zijn debuutfilm Skin vertoond, waarin hij een joodse skinhead speelde. Deze prijs leverde hem vier jaar geleden onder anderen een Gouden Kalf en een Emmy-nominatie op.

Van regisseur Antoinette Beumer draaide op het festival De Gelukkige Huisvrouw, met Carice van Houten als moeder met een postnatale depressie. En van Sacha Polak was Hemel in de selectie opgenomen. Voor deze laatste film kreeg actrice Hannah Hoekstra onlangs ook een Gouden Kalf.

Het Subtitle Film Festival stelt zich als doel producties onder de aandacht te brengen uit Europese landen met een relatief lage filmproductie. Het evenement wil een lans breken voor niet-Engelstalige films, omdat de drempel voor het publiek in Engelstalige landen om naar deze titels te gaan kijken nog altijd relatief hoog blijkt te zijn. Het programma bestond uit hoogtepunten uit Scandinavië, de Benelux en Oost-Europa van de afgelopen jaren.