Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Acteur 'J.R. Ewing' uit Dallas overleden

DALLAS - Acteur Larry Hagman is vrijdag op 81-jarige leeftijd overleden in een ziekenhuis in Dallas. Dat melden lokale m...

Acteur 'J.R. Ewing' uit Dallas overleden

DALLAS - Acteur Larry Hagman is vrijdag op 81-jarige leeftijd overleden in een ziekenhuis in Dallas. Dat melden lokale media. Hagman werd wereldberoemd als de manipulatie, egocentrische oliebaron J.R. Ewing die hij in de jaren tachtig speelde in de soapserie Dallas.

De acteur leed al enige tijd aan kanker. Volgens een woordvoerder van de familie heeft hij zijn laatste dag doorgebracht met zijn familie en naaste vrienden. In hun bijzijn overleed hij. Hagman acteerde al vanaf begin jaren vijftig en speelde in theaters op Broadway en West End. In de jaren zestig en zeventig was hij te zien in talloze tv-series. Maar pas in 1978 brak de Texaan echt door toen het succes van soapserie Dallas onwaarschijnlijke proporties aannam.

De vraag 'wie heeft J.R. neergeschoten?' na de cliffhanger van het tweede seizoen in 1980 was een vraag waar tv-kijkers over de hele wereld het maandenlang over hadden. De producers van de serie weigerden Hagman in eerste instantie een hoger salaris te betalen. Maar uit angst een te populair personage te doden, gaven ze toch toe en keerde Ewing aan het eind van de eerste aflevering toch terug. Hij was uiteindelijk de enige speler die in alle 357 afleveringen van de serie zat.

Het succes van Dallas overtrof Hagman nooit meer, al verscheen hij onlangs wel nog in Desperate Housewives, als nieuwe echtgenoot van de meoder van Lynette Scavo. Onlangs keerde hij ook nog terug als J.R. in een doorstart van Dallas.