Dan Karaty nog lang niet klaar met Nederland

Dan Karaty is momenteel te zien in alweer het vijfde seizoen van _So You Think You Can Dance_. Daarnaast is hij choreogr...
Dan Karaty nog lang niet klaar met Nederland

Dan Karaty is momenteel te zien in alweer het vijfde seizoen van _So You Think You Can Dance_. Daarnaast is hij choreograaf voor de interactieve musical _Lover of Loser_.

Vrouwonline sprak met Dan over zijn liefde voor Nederland, respect en eerlijkheid.

Gek op NederlandMijn vrouw en ik vinden het geweldig in Nederland, dus ik blijf nog wel even”, vertelt Dan Karaty. “Als de programma’s waarin ik nu zit zouden eindigen, ga ik gewoon op zoek naar nieuwe mogelijkheden. Bijvoorbeeld het ontwikkelen van iets totaal nieuws, maar daar ga ik nog niets over vertellen.” De goedlachse choreograaf heeft sinds een tijd een appartement in onze hoofdstad en geniet van de tijd die hij hier doorbrengt.

AmsterdamToen Dan in 2008 voor het eerst naar Nederland kwam, dacht hij dat het slechts voor een paar weken zou zijn. “Eerder had ik nog nooit van dit land gehoord, maar nu ben ik blij dat het allemaal is gebeurd. I love it here”, aldus de Amerikaan. “Door vrienden leer ik Amsterdam steeds beter kennen. Ze nemen me mee naar verschillende plaatsen, maar het liefst ga ik gewoon ergens uit eten. Momo is één van mijn favorieten. Ook ben ik dol op sport, dus Coco’s op het Rembrandtplein bezoek ik regelmatig. Dan hoef ik in ieder geval niets te missen van het American football of de honkbalwedstrijden.”

RespectAan Flair vertelde Dan dat Amsterdam hem veel doet denken aan New York, zijn thuisstad. Hier is het volgens de presentator wel wat rustiger: “In Nederland heb je niet zoveel paparazzi en de mensen zijn meer respectvol. Ze zwaaien meestal alleen en een enkeling wil met je op de foto. Verder houden ze afstand. Dat vind ik fijn.” Het is van de 35-jarige duizendpoot bekend dat hij werk en privé graag gescheiden houdt. “Toch is de Dan die je op televisie ziet dezelfde persoon die je tegenkomt op straat. Ik zal nooit gemeen zijn, maar ik zeg wel precies wat ik denk. Die eerlijkheid verdienen mensen ook.”

Eerlijkheid“Tegen mijzelf ben ik ook eerlijk. Er zijn genoeg dingen waar ik niet goed in ben, zoals zingen. Ik kan in een chorus wel een beetje mee, maar uiteindelijk zul je mij niet in een show als The Voice terugzien. Solo zingen is niet mijn sterkte”, aldus Dan. Later voegt hij daaraan toe: “Dat zie je ook bij Lover of Loser. Het zijn bijna allemaal acteurs die in het beginsel geen dansers zijn. Wel hebben ze de wil om hard te werken, dus het eindresultaat zal te gek zijn. Wat je ook doet in je leven, je moet er altijd hard aan werken. Dat is het allerbelangrijkste. Stel een doel, ga er volledig voor en maak je dromen waar.”

So You Think You Can Dance, elke zondag om 20.00 uur op RTL 5.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails', container: 'taboola-below-article-5f30da4b180c4', placement: 'Below Article Thumbnails', target_type: 'mix' });