Keet! maakt debuut in Wicked

Zangeres Keet! maakte zondagavond haar debuut als Glinda in de musical Wicked. Vrouwonline was erbij! Bij een debuut ho...
Keet! maakt debuut in Wicked

Zangeres Keet! maakte zondagavond haar debuut als Glinda in de musical Wicked. Vrouwonline was erbij!

Bij een debuut horen zenuwen, dat is voor Keet! niet anders. Toch was het voor de zangeres en Telekids-presentatrice, die in het echt Yvonne Coldeweijer heet, misschien wel extra spannend. Niet alleen omdat haar vriend Ben Saunders op de eerste rij zat, ook omdat ze de rol van Chantal Janzen overneemt.

Chantal Janzen“Chantal is een van mijn grootste voorbeelden, maar ik voelde hierdoor niet extra druk. Ik heb al zo'n goed beeld van de musical, mede door Broadway-versie in Amerika. Toch speel ik de rol van Glinda helemaal op mijn eigen manier speel, dat is ook het best.”

Het is voor Keet! niet de eerste keer dat ze in een musical speelt. Op dertienjarige leeftijd speelde ze haar eerste rol in de musical Pinokkio, waarin ze een van de vriendjes van Pinokkio speelde. Daarna gaf ze jarenlang gestalte aan Roodkapje in het openluchttheater. Ook speelde ze Tika van TiTa Tovenaar en het elfje Fabiola.

DroomDe droom om ooit nog eens een rol te spelen in een grote musical is met haar vertolking van Glinda in Wicked uitgekomen. Hoe is dat? “Heel raar. Voor je het weet doe je auditie, word je gekozen en sta je hier op het podium. Ik kan het nu nog niet beseffen. Je leeft echt in een soort roes, maar toch weet ik dat het klopt. Ik wil dit mijn hele leven blijven doen.”

Op de vraag wat de Telekids-presentatrice het liefst doet: zingen, acteren of presenteren, daar kan ze toch geen concreet antwoord op geven. “Daar kan ik echt niet tussen kiezen, hoor. Ik wil gewoon alles doen.” Vooralsnog gaat Keet! de komende drie maanden genieten van haar rol als Glinda, want Wicked is wegens succes nog tot eind december te zien in het Circustheater.

Wicked vertelt het weergaloze verhaal van de onwaarschijnlijke vriendschap tussen de blonde, populaire en stijlvolle Glinda en de groene, onbegrepen en strijdlustige Elphaba. Wicked, de hitmusical waarin niets is wat het lijkt en waarin vriendschap, eigenzinnigheid en oprechtheid weten te overwinnen. Kijk voor meer info op www.musicals.nl/wicked.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails', container: 'taboola-below-article-5f30df48285a5', placement: 'Below Article Thumbnails', target_type: 'mix' });