Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Michiel Veenstra is een labiel wrak

ENSCHEDE - Na vier dagen in het Glazen Huis noemt 3FM-dj Michiel Veenstra zichzelf een “behoorlijk labiel wrak”. “Gebrek...

Michiel Veenstra is een labiel wrak

ENSCHEDE - Na vier dagen in het Glazen Huis noemt 3FM-dj Michiel Veenstra zichzelf een “behoorlijk labiel wrak”. “Gebrek aan slaap en vast voedsel maken je behoorlijk emotioneel. Ik huil al om 4-jarige meisjes die een zelfgemaakte tekening en twee euro komen brengen.

De dj bivakkeert sinds dinsdagavond samen met collega’s Giel Beelen en Gerard Ekdom in het Glazen Huis, dat dit jaar op de Oude Markt in Enschede staat. Op kerstavond mogen ze na zes dagen non-stop radiomaken en niet eten de doorzichtige studio weer uit.

De radiomaker biecht zaterdagmiddag op dat hij zijn emoties naar mate de actie vordert, steeds minder onder controle heeft. “In het begin kon ik me nog inhouden, maar ik heb gisteren al drie keer echt gehuild. Mijn kinderen en die van Gerard kwamen langs bij het huis. Toen hield ik het niet meer droog.”

Na zijn tweede ‘graveyard-shift’, de gevreesde dienst tussen 02.00 en 06.00 uur, zit Michiel er zaterdag naar eigen zeggen voor het eerst “echt behoorlijk doorheen”. “Maar de mensen op het plein voor het huis hebben mij er vannacht door gesleept. Ze kregen het voor elkaar om mij om kwart voor zes nog als een gek te laten springen.” De dj noemt zijn tweede Glazen Huis-ervaring “ongelofelijk overweldigend”. “Van vijf jaar geleden wist ik al dat het een belachelijke achtbaanrit is, maar dit overtreft alles.”

Het niet eten gaat Michiel redelijk goed af. Als zijn maatjes Giel en Gerard ontdekken dat er buiten het huis een saté-geur hangt, steekt hij enthousiast even zijn hoofd uit de deur voor een diepe snuif. “Heerlijk! Dit is even genieten.” Dat hij zelf pas maandagavond weer wat vast voedsel tot zich kan nemen, doet hem niets. “Lekker boeiend. Ik weet waar ik het voor doe.”