Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Helga van Leur is populairste weervrouw

HILVERSUM - Helga van Leur is opnieuw uitgeroepen tot meest populaire weervrouw van Nederland. Tijdens de live-uitzendin...

Helga van Leur is populairste weervrouw

HILVERSUM - Helga van Leur is opnieuw uitgeroepen tot meest populaire weervrouw van Nederland. Tijdens de live-uitzending van Editie NL werd Helga met de prijs verrast. Het was de derde keer dat Helga de titel in de wacht wist te slepen.

Ze was helemaal van de kaart door het nieuws. "Ik kan er ook niks aan doen. Ik ben gewoon mezelf en af en toe helpt het weer een beetje mee", verklaart de weervrouw haar succes.

Bij RTL Boulevard vertelt Van Leur ook nog dat ze zich iedere keer weer 'het apenzuur' schrikt. "Het is een hele grote eer als zoveel mensen het leuk vinden om naar je te kijken", zegt de presentatrice, die inmiddels al 16 jaar in het vak zit. Toch denkt ze voorlopig nog niet aan stoppen. "Tot nu toe vind ik het nog heel leuk."

Ook Harm Tasselaar, de hoofdredacteur van RTL Nieuws, is blij. "Het is voor ons een voorrecht om dé weerpresentator van Nederland in huis te hebben. Helga is inhoudelijk een kei, legt het uiterst begrijpelijk uit en is bovendien altijd opgewekt. Dat maakt het kijken en luisteren naar haar telkens weer een plezierige bezigheid."

Elke twee jaar houdt GfK een onderzoek onder 10.000 mensen. In 2008 en 2010 won ze de titel ook al. Op nummer twee staat Piet Paulusma. Erwin Krol maakt de top drie compleet.