Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Exclusieve kerstboodschap van Xander de Buisonjé

Xander de Buisonjé zet zich in voor _Serious Request_ met zijn nieuwe kerstsingle _Christmas_. Alweer de negende editie...

Exclusieve kerstboodschap van Xander de Buisonjé

Xander de Buisonjé zet zich in voor _Serious Request_ met zijn nieuwe kerstsingle _Christmas_.

Alweer de negende editie van 3FM Serious Request staat voor de deur. Dit jaar om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het terugdringen van babysterfte. Terwijl de dj’s in Het Glazen Huis plaatjes draaien op verzoek en het publiek informeren over de noodzaak van de actie, helpt een groot aantal Nederlanders elk jaar weer mee om de actie tot een succes te maken.

Zo ook Xander de Buisonjé, die een steentje bijdraagt door alle inkomsten van zijn nieuwe kerstsingle Christmas aan Serious Request te doneren.

Waar kerst om draait“Ik vind kerst onwijs leuk. Het is echt een familieding”, aldus de zanger. “Zo brengen wij de feestdagen elk jaar door met mijn familie en die van mijn vrouw Sophie.” Het is voor Xander en zijn gezin niet vanzelfsprekend om veel tijd met hen door te brengen. Zo woont één van de zussen van Sophie in Zuid-Afrika, weer een ander op Curaçao. “We zijn wel al eens op Curaçao geweest,” vertelt hij, “maar naar Zuid-Afrika ga je niet zo een-twee-drie. Met kerst komt iedereen naar Nederland en daarom is het voor ons extra bijzonder allemaal.”

Ook staat kerst volgens Xander voor eten en gezelligheid. “En spelletjes”,jubelt hij. “Als iemand dat leuk vindt, ben ik het.Het is maar goed dat ik wat minder fanatiek ben dan vroeger, want nu gaat het om de lol van de kinderen natuurlijk.”

Serieuze boodschapNaast spelletjes spelen, wordt er ook aandacht besteed aan serieuzere zaken. “Met kerst staan we er ook altijd even bij stil dat niet iedereen in de wereld het goed heeft”, zegt Xander, die vader is van zoontjes Sem (9) en Dex (2). “Al maakt de jongste het allemaal wat minder bewust mee, ik vind het wel belangrijk om hen te proberen uit te leggen dat niet alle kinderen elke avond te eten hebben bijvoorbeeld. Ik hoop dat zij dit oppikken en later ook wat voor anderen willen doen.”Doneren aan Serious Request Het feit dat de opbrengsten van zijn nieuwste single Christmas naar Serious Request gaan, is daarom niet geheel onverwacht. “Een groot deel van de kerstgedachte is toch ook om anderen te helpen?” Om deze boodschap verder te verspreiden, nam Xander speciaal voor Vrouwonline een bijzondere kerstvideo op. Kijk mee en luister hoe ook jij kunt helpen deze kerst extra betekenisvol te maken!