Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Myrna Goossen schiet vol bij item over pesten

HILVERSUM - De zelfmoord van de 20-jarige Tim Ribberink gaat Myrna Goossen niet in de koude kleren zitten. Het item over...

Myrna Goossen schiet vol bij item over pesten

HILVERSUM - De zelfmoord van de 20-jarige Tim Ribberink gaat Myrna Goossen niet in de koude kleren zitten. Het item over pesten in haar eigen lunchprogramma Studio MAX Live werd haar even te veel. In een gesprek met haar gast Leo Fijen schoot ze vol.

Vechtend tegen de opkomende tranen vertelde ze dat ze zelf vroeger werd gepest.

Leo Fijen, RKK-presentator en auteur van het boek Leven met de dood, beweerde op basis van zijn ervaringen van vroeger als leerkracht op een middelbare school dat pesten vaak gebeurt buiten het zicht van docenten. Deze opmerking raakte Myrna zeer. Op een vraag van haar medepresentator Frank du Mosch wat haar zo boos maakte, antwoordde ze hevig geëmotioneerd dat ze vroeger in haar eigen middelbare schooltijd werd gepest. Ze was het ook niet eens met de bewering van Fijen dat het onzichtbaar is. "Pesten is niet onzichtbaar. Bij mij stonden ze erbij te kijken. Ze wisten het wel. Mensen hebben de neiging de andere kant op te kijken en doen alsof ze niets hebben gezien", zei Myrna geraakt.

Myrna vertelde dat ze gelukkig hulp kreeg van anderen om het pesten een halt toe te roepen. "Je krijgt een litteken op je ziel. Dat gaat niet weg", hield ze haar gesprekspartners voor. Myrna pleitte voor een monument voor de overleden Tim Ribberink uit het Twentse Tilligte, wiens ouders ouders zijn veelbesproken afscheidsbrief publiceerden als rouwadvertentie.