Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Elvis donderdag 35 jaar dood

MEMPHIS - Donderdag is het 35 jaar geleden dat Elvis Aaron Presley overleed aan een hartaanval. 'The King of Rock 'n' Ro...

Elvis donderdag 35 jaar dood

MEMPHIS - Donderdag is het 35 jaar geleden dat Elvis Aaron Presley overleed aan een hartaanval. 'The King of Rock 'n' Roll' is nog steeds de solo-artiest met de hoogste verkopen ter wereld: bijna 1 miljard platen, cd's en andere muziekartikelen.

Zijn vernieuwende muziek, films en haardracht maakten van hem wereldwijd een stijlicoon. Zijn succes komt mede door zijn manager Dries van Kuijk uit Breda, die werkte onder de naam Colonel Parker. Door de vele concerten en opnamen was hij echter langdurig van huis, wat hem in 1973 zijn huwelijk kostte. De aangeslagen Presley gebruikte daarna steeds meer drugs en werd paranoïde, maar trad tientallen keren per maand op.

Zijn drugsgebruik werd onthuld door ex-bewakers in een boek op 1 augustus 1977, wat bij de zanger hard aankwam. Op 16 augustus, vlak voor een nieuwe tournee, vond zijn toenmalige verloofde hem dood in de badkamer. Hij stierf door een hartstilstand, vermoedelijk als gevolg van een overdosis.

In Nederland was Elvis tijdens zijn leven niet zo populair als in de VS. Hier scoorde hij weinig nummer 1-hits. De laatste jaren kentert dat. Bij de herdenking donderdag op Elvis' landgoed Graceland is Bouke Scholten uit Emmen de enige artiest die mag optreden.