Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Will Koopman vindt Mark Rietman een flapdrol

AMSTERDAM - Gooische Vrouwen-regisseur Will Koopman vindt acteur Mark Rietman een flapdrol. Althans, dat denkt ze elke k...

Will Koopman vindt Mark Rietman een flapdrol

AMSTERDAM - Gooische Vrouwen-regisseur Will Koopman vindt acteur Mark Rietman een flapdrol. Althans, dat denkt ze elke keer als zij hem in beeld ziet in haar thriller De Verbouwing, die vanaf 6 september in de Nederlandse bioscopen draait.

De film vertelt over een succesvolle plastisch chirurg (Tjitske Reidinga) die door een verbouwing diep in de problemen belandt. Rietman speelt haar echtgenoot.

,,Ik vond hem altijd zo ongenaakbaar en onbenaderbaar’’, vertelt Koopman. ,,Maar dat bleek helemaal niet waar te zijn. We hebben ontzettend gelachen. En elke keer als ik hem in die rol zie, denk ik ‘wat een flapdrol ben je toch’. Dat is dus iets dat hij óók heel erg goed kan.’’ Behalve in De Verbouwing is Rietman vanaf half augustus ook in het theater te zien. Hij vertolkt de titelrol in de nieuwe versie van King Lear van Shakespeare.

De Verbouwing is na Terug naar de kust de tweede roman van Saskia Noort die regisseur Koopman verfilmt. Tussendoor maakte ze ook nog Gooische Vrouwen, met bijna 2 miljoen bezoekers de grootste bioscoophit van 2011.

,,Ik vind De Verbouwing een heel andere film geworden dan Terug naar de kust’’, vindt Koopman. ,,Dat komt door Saskia, die altijd een heel andere laag in haar boeken schrijft. Teurg naar de kust ging meer over zusterhaat dan over moord. En De Verbouwing gaat ook over een slecht huwelijk, en hoe je als vrouw meer bezig kunt zijn met je carrière dan met je kinderen. John Grisham vindt ik ook fijn om te lezen hoor, maar het is toch wat eendimensioneel.’’