Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Angelina Jolie geeft ton aan Verenigde Naties

LOS ANGELES - Op Wereldvluchtelingendag heeft Angelina Jolie haar financiële steentje bijgedragen aan het werk van de Ve...

Angelina Jolie geeft ton aan Verenigde Naties

LOS ANGELES - Op Wereldvluchtelingendag heeft Angelina Jolie haar financiële steentje bijgedragen aan het werk van de Verenigde Naties in Syrië. Dat valt te lezen op X17. De wereldberoemde actrice besloot 100.

000 dollar, omgerekend bijna 80.000 euro, te doneren om Syrische vluchtelingen te helpen. ''Helaas zorgt de wereld voor meer ontheemden dan voor oplossingen om ze te helpen. Die oplossingen zijn niet alleen van humanitaire, maar ook van politieke aard'', stelt de 37-jarige vrouw van Brad Pitt in een verklaring.

''De internationale gemeenschap moet zichzelf opnieuw wijden aan het voorkomen van conflicten en ze benoemen en aanpakken als ze zijn ontstaan'', vervolgt Angelina. ''Dat is de enige manier om de problemen van vluchtelingen op te lossen.''

Sinds 2001 is Jolie nauw betrokken bij de Verenigde Naties als ambassadeur voor de VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR. Vorige maand werd ze 'gepromoveerd' tot speciaal gezant van de Hoge Commissaris voor Vluchtelingen van de VN, Antonio Guterres.