Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Estelle: Ruud heeft me weggegeven

AMSTERDAM - Estelle (nu nog) Gullit reageert in De Telegraaf voor het eerst op haar aanstaande scheiding van Ruud. "Er i...

Estelle: Ruud heeft me weggegeven

AMSTERDAM - Estelle (nu nog) Gullit reageert in De Telegraaf voor het eerst op haar aanstaande scheiding van Ruud. "Er is een heleboel gebeurd. En het is een optelsom van een heleboel dingen. Mijn relatie met Ruud, mijn huwelijk, is een heel groot en belangrijk deel van mijn leven.

Bijna de helft. Onze kinderen; wat we samen hadden, dat gooi je niet zomaar weg. Daar gaat wel wat aan vooraf. En ik kon niet anders. Ik kón niet anders."

De stemming in huize Gullit is alles behalve best. "Hij is in elk geval boos. En verward. Er komt ook ongeloof bij kijken. We komen allebei nog wel thuis, maar dan wordt er niet gesproken. Ik hoor wat verwijten en ik zie dat ongeloof. Hij heeft het, denk ik, dan ook niet echt zien aankomen. Dat is als je te druk bent met je eigen ding, en dingen. Dan zie je het meer niet aankomen."

"Er is niet één moment geweest waarop ik gedacht heb: Ruud Gullit, nú is het genoeg. Elk jaar met Oud en Nieuw dacht ik: volgend jaar wordt het beter. In het nieuwe jaar gaan we leuke dingen doen, weer met elkaar om zoals een man en vrouw dat horen te doen. Maar elk jaar kwam daar ook weer niets van. Lukte het weer niet. En dan gaan de minder leuke dingen de overhand krijgen, en die maken dat de moed en de lust ontbreekt om samen een uitweg te zoeken. De wil was er vanwege de kinderen, maar de nare dingen weet je geen plek meer te geven en je ziet geen andere uitweg."

In eerste instantie werd haar relatie met Badr Hari als reden voor de breuk gezien. Maar dat ziet Estelle iets anders. "Nou ja, Ruud had natuurlijk affaires. Altijd al. En natuurlijk wist ik daarvan. En natuurlijk werd het door hem ontkend. Maar mijn vertrouwen slonk en slonk, en daarvan was uiteindelijk niets meer over. De eerste keer dat ik hem ermee confronteerde waren we nog niet eens getrouwd! Ruud had twee huwelijken achter de rug. Vier kinderen. Die is wel een beetje uitgespeeld, uitgeraasd, dacht ik." Maar dat bleek niet het geval.

En natuurlijk waren er ook goede tijden. "Vergis je niet, anders hadden we het nooit zolang samen volgehouden. We hebben geweldige jaren gehad. Hij is een lieve, geweldige, betrokken vader. Ik kan niet anders zeggen. En als vrouw kun je ook daar erg gelukkig van worden. Maar op den duur blijkt het niet genoeg, weet ik nu."

En toen was daar ineens een nieuwe liefde. "Dat had ik met mijn verstand niet kunnen denken, want ik wist niet dat ik ervoor open stond. Maar mijn hart was kennelijk al wel zover. Maar het maakt natuurlijk wel dat Ruud nu zo boos is. Hij heeft met het noemen van 'recente ontwikkelingen' de indruk gewekt dat Badr de reden voor onze scheiding is. Dat is niet zo. Maar ik wil niet natrappen. Ruud weet dat ik alles weet. Dat ik genoeg heb gezien, gehoord en gelezen. En vorige week woensdag, 6 juni, heb ik hem gezegd dat het genoeg was. Dat ik wilde scheiden."

Dat gesprek liep alleen niet zoals Estelle het zich had voorgesteld. "Ik dacht: ik ga het hem nu zeggen en uitleggen. Er netjes over praten en afspreken hoe we dat gaan doen, met kinderen en advocaten. Ik dacht dat ik daar na zestien jaar recht op zou hebben, maar van een gesprek kwam weinig. Hij reageerde koel, liet een gesprek niet toe. Ik kreeg niet eens de tijd om aan zijn gezicht te zien hoe hij reageerde. Weg was ie. Dat had ik me toch anders voorgesteld. We hebben het altijd goed met elkaar voorgehad, al heeft hij me altijd verdriet gedaan en ik weet niet of hij dat altijd heeft beseft. Ik hoop dat hij dat ooit zal inzien"

Volgens Estelle heeft Ruud haar in de armen van haar nieuwe liefde geduwd. "We spraken niet af. We kwamen elkaar tegen. The Harbour Club, het Conservatorium Hotel en Momo’s. Later pas gingen we afspreken. Ik voelde dat dingen op hun plek vielen. Er ontstond iets. Nee! Ruud heeft geen reden zich belazerd te voelen. Vorige week zijn we inderdaad naar Marrakesh geweest. Dat was na het gesprekje met Ruud aan de keukentafel. Ik wilde rust. Onze eerste vakantie was een droom, de bom! Natuurlijk ben ik verliefd, ik heb gevonden wat ik lange tijd heb gemist."

Estelle realiseert zich dat sommige mensen zullen denken dat het wel heel snel is gegaan met het vinden van een nieuwe liefde. "Ja. En we zien het wel. We hebben de bedoeling heel lang, heel gelukkig te zijn. Maar het is niet zo dat hij me van Ruud heeft afgepakt, zoals de laatste week steeds is gezegd. Badr heeft me niet afgepakt, Ruud heeft me weggegeven."