Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Tineke Schouten voelt eindelijk erkenning

AMSTERDAM - Tineke Schouten (57) kreeg zondag de Johan Kaart Prijs. Het is voor de comédienne haar allereerste grote ond...

Tineke Schouten voelt eindelijk erkenning

AMSTERDAM - Tineke Schouten (57) kreeg zondag de Johan Kaart Prijs. Het is voor de comédienne haar allereerste grote onderscheiding. "Eindelijk erkenning", zegt ze in het AD. "Ik ben jarenlang niet echt serieus genomen.

De laatste tijd worden de recensies positiever. Er is nog slechts een handjevol lieden dat mijn werk stelselmatig afkraakt. Door 90 procent van de criticasters word ik nu positief beoordeeld. Eindelijk gerechtigheid, zo zou je kunnen zeggen. Maar daar heb ik wel dertig jaar op moeten wachten. Gelukkig is het publiek altijd wel op mijn hand geweest", vertelt Schouten.

En de toekomst ziet er rooskleurig uit. "Ik heb op mijn werkkamer een mand vol levensvatbare ideeën staan, maar niets is nog concreet. Binnenkort, na een korte vakantie in Miami, trek ik me terug in een hotelletje aan de Hollandse kust om in alle rust teksten te schrijven en te schaven aan typetjes. Al lopend in de wind of zittend achter het autostuur borrelt de inspiratie meestal wel in me op. Thuis vind ik die rust niet. Daar loopt voortdurend iedereen in en uit. Heel gezellig, maar voor de concentratie is die familiedrukte funest."

Al zou ze ook wel eens wat anders willen. "Of ik nog jarenlang shows blijf maken, weet ik niet. Het zou ook wel eens leuk zijn om in een serieus toneelstuk te staan of als zangeres annex actrice een mooie dragende rol te spelen in een musical."