Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Holleeder: film De Heineken Ontvoering slecht

HILVERSUM - Willem Holleeder heeft echt moeite moeten doen om de film De Heineken Ontvoering uit te zitten. Dit vertelde...

Holleeder: film De Heineken Ontvoering slecht

HILVERSUM - Willem Holleeder heeft echt moeite moeten doen om de film De Heineken Ontvoering uit te zitten. Dit vertelde hij woensdag in een interview met Ruud de Wild op Radio 538. Holleeder noemde de film erg slecht en vindt het nog steeds jammer dat het ware verhaal van de geruchtmakende ontvoering is verdraaid.

''Voor mijn column in Nieuwe Revu heb ik de film gezien. Ik heb echt moeite moeten doen de film uit te zitten'', zei Holleeder, die in 1983 een van de ontvoerders was van biermagnaat Heineken en diens chauffeur. Holleeder meent dat hij in de film wordt neergezet als iemand met sadistische trekken. Daarom heeft hij vorig jaar geprobeerd de film via de rechter te verbieden. Holleeder komt overigens niet letterlijk als personage in de film voor, maar herkent zichzelf wel in het fictieve personage Rem.

Met rapper Lange Frans presenteerde Holleeder hun single Willem is terug. Holleeder ging ook in op de ruzie tussen Mick Harren en Lange Frans. Mick had aanvankelijk het idee om muzikaal met Holleeder samen te werken. Holleeder: ''Ik wil het boetekleed aantrekken. Ik ben verantwoordelijk voor de psychose waarin Mick Harren nu verkeert op Twitter. Maar ik heb geen contract met hem. Hij zoekt het maar uit''.

Holleeder vertelde eveneens in het interview dat hij niet van plan is om volgende week woensdag te gaan stemmen voor de Tweede Kamer. ''Het is altijd hetzelfde met politici. Ze beloven van alles en het wordt niets'', zei hij.

Holleeder arriveerde bij de studio van Radio 538 in een auto en vertrok op een motor. Bij aankomst bedekte hij zijn gezicht met een jas. Bij vertrek droeg hij tot teleurstelling van fotografen een helm.