Merel Westrik: ik ben een groentje

AMSTERDAM - Presentatrice Merel Westrik, die vanaf maandag 6 weken lang om half 8 een nieuw televisieprogramma zal prese...

AMSTERDAM – Presentatrice Merel Westrik, die vanaf maandag 6 weken lang om half 8 een nieuw televisieprogramma zal presenteren, wil liever niet vergeleken worden met het populaire programma De Wereld Draait Door.

Volgens haar zullen ze altijd het onderspit delven, vertelt ze aan het AD.

“WNL is geen VARA. Wij hebben niet de middelen die zij hebben of een grote redactie. En ik ben al helemaal geen Matthijs. Ik ben een groentje bij hem vergeleken”, aldus de 32-jarige presentatrice. Hoewel Merel nu veel zin heeft in de klus, had ze in het begin haar bedenkingen. “We hebben een goed jaar achter de rug. Eva Jinek op Zondag is goed ontvangen, Vandaag de Dag trekt steeds meer kijkers. Moeten we dat wel op het spel zetten?”

Toch ging Merel overstag. “Toen ik er twee dagen over na had gedacht, vond ik het toch wel spannend.” Ondanks dat belde ze nog even me collega Eva Jinek voor wat advies. In tegenstelling tot wat veel mensen vaak denken, is er geen concurrentiestrijd tussen de twee dames. “We mogen elkaar onwijs graag en gunnen elkaar de wereld”, zo vertelt Merel.

In het nieuwe programma WNL Half 8 Live! staat Westrik stil bij het nieuws van de dag, met actuele reportages en gasten in de studio. WNL-hoofdredacteur Bert Huisjes liet eerder ook al weten dat het “zeker geen afgeleide” van De Wereld Draait Door zal zijn. “We maken zonder grote pretenties een gevarieerde nieuwsshow, zoals we dat afgelopen seizoen ook deden in de ochtend.”

Laatste nieuws