Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Hans Kesting gaat graag over de top

AMSTERDAM - Hans Kesting is maandagavond te zien als onberekenbare topcrimineel in de Telefilm Oom Henk, gemaakt voor de...

Hans Kesting gaat graag over de top

AMSTERDAM - Hans Kesting is maandagavond te zien als onberekenbare topcrimineel in de Telefilm Oom Henk, gemaakt voor de VPRO. "Zo’n karakter is voor mij een uitdaging om te spelen", vertelt hij in het AD.

De film gaat over rechtenstudent Koen (Tobias Nierop) die beweert dat Henk de Koning (Kesting) zijn oom is om zo uit de problemen te komen. Maar hij zijn problemen worden daardoor eigenlijk alleen maar groter. "Ik speel oom Henk over de top, maar dat was dan ook de bedoeling. Het klinkt negatief, over de top. Maar het kan ook heel goed werken. Het is een komedie, wat er gebeurt met Henk en die student is natuurlijk grappig. Maar het betekent niet dat er geen scènes in deze film voorkomen waarin Henk zich in zijn ziel laat kijken."

Door het krappe budget van de film was het flink aanpoten op de set. "Je merkt dat er veel gedaan moet worden in korte tijd. Het tempo achter de schermen is hoog, eigenlijk te hoog voor zo’n film. Maar aan het eindresultaat zie je dat niet af. Gelukkig niet, want ik had het heel vervelend gevonden als ik in de film scènes zou zien die ik liever nog een keer had opgenomen."

Kesting is content met het resultaat en met de kans om deze film te maken. "Ik ben vooral blij dat er in deze schrale tijden nog een pot geld bestaat waardoor films kunnen worden gemaakt. Het geeft acteurs, regisseurs en betrokkenen de kans bezig te blijven. Er wordt ook goed naar gekeken. Ik ben blij dat het volgend jaar doorgaat."

Na het maken van de film, heeft Kesting de smaak weer helemaal te pakken. "Ja, absoluut. Maar ik heb net een rol in een Telefilm voor 2013 moeten afzeggen, omdat ik door mijn vaste werkzaamheden bij Toneelgroep Amsterdam geen tijd heb. Dat vind ik jammer, want het zijn heel fijne uitstapjes. Ach, je kunt niet alles hebben in het leven."