Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Martine Sandifort keert terug naar theater

AMSTERDAM - Cabaretière Martine Sandifort keert terug naar het theater. In december gaat de voorstelling Hulphond in pre...

Martine Sandifort keert terug naar theater

AMSTERDAM - Cabaretière Martine Sandifort keert terug naar het theater. In december gaat de voorstelling Hulphond in première, die zij samen met Remko Vrijdag aan het maken is. Het wordt een avondvullende versie van de show waarmee het duo deze zomer op reizend festival De Parade stond.

Het is voor het eerst in bijna tien jaar dat de 42-jarige Sandifort in het theater te zien is. Vanaf 2000 vormde zij samen met cabaretier Alex Klaasen een duo dat volle zalen trok en allerlei prijzen won. Maar in januari 2003 moest Sandifort hun tournee afgelasten vanwege ziekte. Sindsdien is zij niet meer in het theater te zien geweest.

Wel werkte de cabaretière mee aan tv-programma's als Kopspijkers, waarin zij onder anderen met verve prinses Margarita imiteerde, en Dr. Ellen, waarin zij een psychiater speelde die sterren op haar divan ontvangt. Remko Vrijdag werd bij het grote publiek vooral bekend als een van de drie Vliegende Panters.