Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Fajah Lourens: 'Ik heb niet aan thuis gedacht'

Fajah Lourens vertelt aan Vrouwonline.nl over haar deelname aan _Expeditie Robinson_. Het was een heftige periode! “Toen...

Fajah Lourens: 'Ik heb niet aan thuis gedacht'

Fajah Lourens vertelt aan Vrouwonline.nl over haar deelname aan _Expeditie Robinson_. Het was een heftige periode!

“Toen ik thuis kwam, heb ik gelijk een cake gebakken. De dag erna maakte ik vijf taarten. Ik kon gewoon niet kiezen. Cheesecake vind ik lekker, maar ook chocoladetaart en kwarktaart. En ondertussen likte ik constant van de slagroom die ik stond te kloppen.” Het zijn de woorden van Fajah Lourens, die nog niet zo lang geleden op een onbewoond eiland flink heeft moeten afzien. Ze was een van de kandidaten van alweer de veertiende editie van Expeditie Robinson.

Leerzame periodeSamen met zeven andere BN’ers en acht bekende Vlamingen probeerde ze te overleven. Voor de avontuurlijk ingestelde Fajah, die nergens bang voor is en overal voor in, een geweldige uitdaging. “Ik volgde het programma niet, maar had wel een paar losse afleveringen gezien. Vorig jaar had ik al graag willen meedoen, maar toen vond ik mijn zoontje nog iets te jong”, zegt ze. “Dus toen ze me dit jaar vroegen, was ik heel blij.”

Het bleek een leerzame periode voor de actrice en dj: “Het niet eten is wel een dingetje hoor, op een geven moment heb je het alleen nog maar over eten. Dan kun je echt nergens anders meer aan denken. Ook niet aan je vriendje ofzo... Niet dat ik die had, maar anderen die wel een relatie hadden, dachten maar heel weinig aan hun partner. De primaire behoeftes nemen dan toch de overhand.”

ThuisfrontZelf kon Fajah zich ook goed afsluiten voor gevoelens van heimwee naar haar twee kinderen: “Ik wilde het alleen doen als mijn twee exen, de vaders van mijn kinderen, mee zouden werken en mijn moeder vrij zou nemen om in mijn huis te gaan zitten. Zo zouden mijn kinderen thuis kunnen blijven, gewoon naar school kunnen gaan en in het weekend bij hun vader logeren.”

“Het was belangrijk dat mijn omgeving erachter stond en begreep dat ik voor de overwinning zou gaan. En dus zou proberen het langst weg te blijven”, legt ze uit. “Toen iedereen enthousiast was en het moment kwam dat ik ook daadwerkelijk vertrok, heb ik het afgesloten. Twee keer heb ik een moeilijk momentje gehad, maar over het algemeen heb ik niet aan thuis gedacht.”

Wat je ziet is wat je krijgtAls je op zo’n eiland zit, zonder eten en drinken, ben je volgens Fajah totaal niet bezig met hoe je overkomt op het publiek dat meekijkt. “Ik had me wel voorgenomen om mezelf te censureren, maar dat is me niet gelukt. Achteraf ben ik daar blij om, want ik ben wie ik ben. Ik ben gewoon Fajah, wat je ziet is wat je krijgt. Sommige mensen zullen mij bloedirritant vinden, anderen juist niet. Als je bezig bent met hoe je in beeld komt, ben je niet eerlijk tegenover jezelf en dan hou je het al helemaal niet vol”, aldus het voormalige soapie.New York MarathonInmiddels is Fajah alweer een tijdje thuis en is haar lichaam hersteld van de ontberingen. “Ik zit weer op mijn oude gewicht. En wat erbij, denk ik. Maar dat gaat er wel weer af.” De actrice is namelijk volop in training voor de marathon van New York. Een pittige klus. “Het gaat moeizaam. Na Expeditie Robinson had ik geen zin meer om iets te moeten. Ik wilde even helemaal niks. Dat kon echter niet, want die marathon komt eraan en ik heb een schema dat ik moet volgen.”

“Ik merk gewoon dat ik moe ben, lig ’s nachts veel te draaien en slaap weinig. Maar morgen staat er wel gewoon weer een intervaltraining op het programma. Ik moet nu doorzetten, want over twee maanden sta ik aan de start. Ook weer een heel gaaf avontuur natuurlijk!”

Expeditie Robinson is vanaf donderdag 30 augustus wekelijks om 20.30 uur te zien bij RTL5.

Foto 3: Alexander Popelier