Liesbeth List ziet Noortje Herlaar wel zitten

AMSTERDAM - Liesbeth List heeft Noortje Herlaar, die List gaat spelen in een vierdelige tv-serie over Ramses Shaffy, haa...

AMSTERDAM – Liesbeth List heeft Noortje Herlaar, die List gaat spelen in een vierdelige tv-serie over Ramses Shaffy, haar zegen gegeven. “Het meiske maakte op mij een goede indruk.” “Ik zag haar op de televisie een duet zingen met de acteur die Ramses gaat spelen en de twee deden dat goed”, zegt List in het AD.

“Ze keken elkaar aan alsof ze verliefd op elkaar waren. Dat deden Ramses en ik destijds ook, zonder dat wij overigens een verhouding met elkaar hadden.”

List kende Herlaar niet, maar bij hun ontmoeting gaf ze Noortje enkele tips. “Ik heb haar aangeraden de rol net zo voor te bereiden als ik destijds met Edith Piaf heb gedaan. Van haar heb ik toen alles op dvd bekeken en beluisterd. Ik heb nauwkeurig gekeken hoe ze zat, liep en zong. Ik hoop dat Noortje dat ook met mij wil doen, maar dat laat ik verder aan haar over.”

List vond het script voor de serie van documentairemaker Michiel van Erp helemaal het einde. “Ik heb het gelezen en er geen woord in veranderd. Ik heb de makers ook enkele plakboeken van mij uit die tijd gegeven. Ik heb er alle vertrouwen in dat het iets moois gaat opleveren.”

Laatste nieuws