Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Beyoncé & Jay-Z: het perfecte stel

De twee zijn hartstikke succesvol en ook nog gelukkig getrouwde ouders. Wij zijn jaloers! Hoewel huwelijken in Hollywood...

Beyoncé & Jay-Z: het perfecte stel

De twee zijn hartstikke succesvol en ook nog gelukkig getrouwde ouders. Wij zijn jaloers!

Hoewel huwelijken in Hollywood soms snel stranden, zitten er ook stabiele, gelukkige koppels bij. Een goed voorbeeld daarvan zijn Beyoncé en Jay-Z. Hun carrières zijn booming en privé gaat het hen ook voor de wind. Maar hoe is deze love story eigenlijk begonnen?

Kleine Jay-Z en BeyoncéShawn Corey Carter werd op 4 december 1969 in Brooklyn, New York geboren. Hij had altijd al een liefde voor rapmuziek. In 1996 begon hij zijn eigen platenlabel en bracht hij zijn eerste album uit. Zijn eerste grote hit was Hard Knock Life in 1998.

Beyoncé Giselle Knowles werd op 4 september 1981 geboren in Houston, Texas. Op jonge leeftijd deed ze al mee aan zang en danswedstrijden. Daardoor werd haar talent al snel opgemerkt. Eind jaren 90 werd Beyoncé wereldberoemd als de leadzangeres van Destiny’s Child.

Eerder liefdesHoewel Beyoncé’s alter ego Sasha Fierce op het podium een mannenverslinder lijkt, is de echte Beyoncé braaf geweest. Ze kreeg rond haar 12e haar eerste vriendje en daar bleef ze tot haar 17e mee samen. Jay-Z heeft daarentegen wel een aardig lijstje exen. Hij heeft een verleden met onder andere Missy Elliott, Lil’ Kim en Aaliyah.

Eerste ontmoetingBeyoncé en Jay-Z ontmoetten elkaar toen ze samenwerkten aan het nummer Bonnie & Clyde in 2002, dat overigens een groot succes was. Al snel sprong de vonk over. Hoewel ze in het begin hun relatie geheim wilden houden, wist iedereen in 2003 dat ze in love waren. Ze werden regelmatig gespot bij basketbalwedstrijden en op de eerste rij van modeshows. Al snel werkte het verliefde stel opnieuw samen aan een nummer: het toepasselijke Crazy in Love.

Beyoncé en Jay-Z verloofden zich in 2007. Op 4 april 2008 trouwden ze in New York. De ceremonie was heel klein en werd geheim gehouden voor de pers. In plaats van trouwringen koos het stel voor tattoos met het Romeinse IV op hun ringvinger.

Blue IvyDrie jaar later was het zover: Beyoncé was zwanger! Tijdens de MTV Video Music Awards van 2011 liet ze trots haar babybuikje zien op de rode loper. Op 7 januari 2012 werd hun dochtertje geboren met de bijzondere naam Blue Ivy Carter.

In 2012 besloot het stel hun trouwgeloften te hernieuwen. Dit gebeurde in aanwezigheid van een grote groep (celeb)vrienden en familie.

SuccesBeyoncé en Jay-Z zijn een echt power couple. Vorig jaar werden ze zelfs benoemd tot nummer één op de Forbes-lijst van ‘World’s Highest Paid Celebrity Couples’! Samen verdienen ze zo’n slordige 78 miljoen dollar. Dit enorme gezamenlijke salaris was gedeeltelijk te danken aan de verkoop van Beyoncé’s nieuwe album 4 en Jay-Z’s album Watch The Throne met Kanye West.

ToekomstDit perfecte stel zit werkelijk nooit stil. Onlangs is er de documentaire Beyoncé: Life Is But A Dream over het privéleven van Beyoncé verschenen. Ook zal ze op tournee gaan, waarbij ze in april ook in Nederland twee concerten zal geven. Jay-Z gaat daarnaast waarschijnlijk op tour met niemand minder dan Justin Timberlake.

De kans is overigens groot dat de twee nog een kindje gaan krijgen. Dit verklapte Beyoncé onlangs aan Oprah Winfrey. We zullen afwachten!