Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Aardbeien granita

Mede dankzij de blog van Maaike (met te schattige foto's!) en mijn eigen liefde voor aardbeien deel ik graag een lekker...

Aardbeien granita

Mede dankzij de blog van Maaike (met te schattige foto's!) en mijn eigen liefde voor aardbeien deel ik graag een lekker recept met jullie. Een ode aan de zomerkoninkjes!

Aardbeien granita

Dit maak ik erg vaak in de zomer als het warm is, maar ook op feestjes doet dit recept het goed als dessert of verfrissing tussendoor.

Maak 1 bakje aardbeien schoon en pers het sap uit 1 limoen. Pureer de aardbeien met het limoensoep en 50 gram poedersuiker (in een keukenmachine of met een staafmixer). Voor een extra twist: doe er een beetje balsamico-azijn bij!

Doe de mix in een plastic bakje (of een lege ijsbak) en zet dit een paar uur in de koelkast. De truc is dat je elk halfuurtje de mix met een vork moet doorroeren (op een gegeven moment is het meer krassen/schaven). Na 2 a 3 uur is het een heerlijke frisse granita.

De balsamico hoeft niet (met kinderen misschien minder snel aan te raden?), en je kunt ook citroensap gebruiken in plaats van limoensap. Ook munt kan een lekkere toevoeging zijn. Experimenteer!

Foto: backtothecuttingboard.com