/https%3A%2F%2Fcdn.pijper.io%2Fcore%2Fgrazia-fallback.jpg)
Na nieuwsblogs, fashionblogs en weblogs over interieur en beauty, zijn nu de culi blogs enorm in opkomst. En dan niet met standaard wat eten we vandaag?-artikelen, maar uitgebreid beschreven originele recepten, aangevuld met de allermooiste (zeer professionele) fotos. De nieuwste generatie culi bloggers is absoluut worth following. Ik zet de meest inspirerende bloggers op een rijtje. Dit keer: davidlebovitz.com.
David Lebovitz is, zoals hij zelf zegt, 'living the sweet life in Paris'. Hij werkte bijna dertien jaar in het restaurant Chez Panisse in Berkeley, Californië en was daar voornamelijk bezig met gebak en desserts. Daarna werkte hij in San Fransisco en werd hij een van de Top Five Pastry Chefs in the Bay Area.
Hij stond in talloze magazines en was op tv en radio. In België en Frankrijk volgde hij chocolade-opleidingen en in Parijs speciale bak-cursussen .
In 1999 stopte hij met werken in restaurants en schreef hij een kookboek: Room For Dessert. Een slaand succes. Het tweede boek, Ripe For Dessert, sloeg ook enorm aan. En zijn derde boek, Ready for Dessert, staat vol met zijn 'all-time favorite recipes'.
Later volgden meer boeken, zoals The Great Book of Chocolate, The Perfect Scoop en The Sweet Life in Paris (een soort dagboek over zijn eerste jaren in Parijs).
In 1999 startte hij ook een website: davidlebovitz.com, dus. In 2005 werd dit een echte blog. Je vindt er recepten als "Sweet and Crispy Chicken Wings" en "Soupe au Pistou" maar ook beschrijvingen voor pecannotentaart en macarons.
Ook lees je er allerlei goede eettips voor Parijs; een must voor als je naar de Franse hoofdstad gaat...
Smullen maar...