Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Pastinaaksoep met kardemom

Ingrediënten: 2 pastinaken 1 liter groentebouillon 1/2 tl gemalen kardemom citroensap zout en versgemalen peper bieslook...

Pastinaaksoep met kardemom

Ingrediënten:2 pastinaken1 liter groentebouillon1/2 tl gemalen kardemomcitroensapzout en versgemalen peperbieslook

Bereiden:Schil de pastinaken en snij ze in stukken. Kook de pastinaken gaar, samen met een klein beetje citroensap en de gemalen kardemom. Pureer de soep in een blender of met een staafmixer en zeef de soep. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de soep lauw of warm in een klein glaasje en garneer met fijngesneden bieslook.

Tip: de pasinaakpuree (op smaak gebracht met zout en peper) die overblijft na het zeven, is erg lekker als bijgerecht. Of voeg b.v. eens gerookte kipreepjes en geroosterde pompoenpitten aan de puree toe. Met een knapperige stuk brood erbij heb je een lekker lunchgerecht.

Bron: Smulweb.nl