/https%3A%2F%2Fcdn.pijper.io%2Fcore%2Fgrazia-fallback.jpg)
Oeps! M'n blogjubileum bij Vrouwonline (alweer 5 jaar!) liet ik gisteren geruisloos voorbij schieten. Geen feestmenu, geen partycocktail. Dan maar het nuttige met het aangename verenigen: m'n zojuist geschreven recept voor het nieuwe appeltaartboek (dat dit najaar verschijnt, met 70 appelbakrecepten!) omdopen tot jubileumtaart. Santé!
Appelkruimeltaart, 8-10 punten
3 handappels 225 g suiker gemalen kaneel 400 g zelfrijzend bakmeel 200 g roomboter, op kamertemperatuur 1 ei - springvorm (22-24 cm ø), ingevet
Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in blokjes. Schep de appel om met 1 el suiker en kaneel naar smaak. Kneed een deeg van het bakmeel, de boter, de rest van de suiker, het ei en eventueel ook een beetje kaneel naar smaak. Druk ongeveer 2/3 van het deeg uit op de bodem en tegen de rand van in de vorm. Schep er de appel in. Verkruimel de rest van het deeg boven de appelvulling. Druk de kruimels licht aan. Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Bak de appelkruimeltaart in 50-55 minuten goudbruin en gaar. Laat de taart in de vorm afkoelen. Verwijder de vorm en snijd in royale punten. Lekker met een lepel vanillecrème fraîche of lobbige ongezoete slagroom.