Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Beste cadeau ooit!

Van mijn ouders, tante en opa en oma had ik geld voor mijn verjaardag gehad. Een heerlijk cadeau, als je het mij vraagt...

Beste cadeau ooit!

Van mijn ouders, tante en opa en oma had ik geld voor mijn verjaardag gehad. Een heerlijk cadeau, als je het mij vraagt (tenzij het van vriendlief is, die moet wat meer moeite doen :p)! Ik had al sneakers gekocht van dit geld, haarverf, dry shampoo :D en nog wat kleine dingetjes, maar ik had nog geld over. En gister wist ik eindelijk wat ik ermee wilde doen.

Jaren- en jaren- en jarenlang heb ik niet zonder mijn mobiele telefoon gekund. Ik had hem altijd bij me, en vaak de nieuwste modellen (en ook vaak roze overigens). Het was zo handig om een telefoon, camera en horloge in een altijd bij je te hebben. Maar sinds de verhuizing naar Canada heb ik geen telefoon meer, omdat het hier (zoals alles hier) gewoon idioot duur is. Hier betaal je als je prepaid belt (wat hier trouwens ook betekent dat je een vast bedrag per maand moet betalen...!) en bij veel contracten ook, ook voor het ontvangen van smsjes en betaal je per minuut ALS JE GEBELD WORDT. Dat is gewoon te duur voor ons en dus jammer voor mij. Het is echt een gemis hoor; niet eens zo zeer het niet hebben van een telefoon (want wie wil mij nou eigenlijk bellen?), maar het niet altijd een klein handig cameraatje bij de hand te hebben of weten hoe laat het is. En dus was het tijd voor een horloge.

Ik ben altijd gek geweest op de cuff watches van Fossil (ik had een supercoole filp watch met een skull en een hele brede leren band, maar omdat de leren band helemaal beschimmeld was heb ik hem -stom stom stom- achter gelaten in Portugal) maar die waren hier niet meer verkrijgbaar. Misschien dat ze niet meer 'in' waren ofzo? De nieuwe hippe horloges die ik helemaal te gek vind (na wat internet research) zijn de wrap watches. Het is een horloge met een hele lange band die je om je pols wikkelt en vaak zitten er ook nog armbandjes (kettingen etc) aan vast. Nuttig en mooi: een perfect verjaardagscadeau! :)

Gister ging ik dus, na een uurtje oppassen bij schoonzus, met de minivan en zonder man of kinderen op naar het winkelcentrum. Ik wist niet precies waar in het winkelcentrum ik moest zijn, maar ik besloot alle winkels die het eventueel zouden kunnen hebben te bezoeken. Helaas had geen van de juweliers, horlogezaken of grote warenhuizen een wrap watch. En wat ik op internet had kunnen vinden de avond ervoor was allemaal rond de 130 dollar, iets wat ik er niet voor over had. Ik wilde wel graag een horloge, maar ik kon daar toch geen week brood, melk, groenten en vlees aan uitgeven? Bijna wilde ik het opgeven en naar huis gaan toen ik opeens een briljant idee kreeg: DIY! (Do It Yourself) Zo ingewikkeld leek het me niet (hoewel ik niet echt een DIY persoon ben), gewoon een uurwerk kopen, een lang stuk leer en een gesp. En nog wat armbandjes om eraan vast te maken. En dus begon ik aan een hele nieuwe zoektocht in 'the mall'.

Na eerst bij de horlogerie rond te hebben gekeken (en 'losse' horloges voor rond de 80 dollar had gevonden) scoorde ik bij Zellers, een grote discount chain. Ik vond een dameshorloge met 'diamantjes', die me perfect leek om op een wrap watch te hebben, afgeprijsd van 14,50 voor slechts 3 dollar en 50 cent. 3,50!! Ha! Bij The Bay (een soort V&D) vond ik de perfecte lange wrap bracelet van nep leer en een coole wrap armband met kleine 'bedeltjes' er aan van Material Girl, alles in de sale en bij elkaar slechts 9 dollar!

Thuis gekomen sloopte ik (met meer geweld dan nodig was, ik geef het toe, ik was te ongeduldig en de band kwam niet zomaar los zoals met normale horloges het geval is, ik neem aan dat dat kan gebeuren als je 3 dollar 50 uitgeeft aan een horloge) de (nep)metalen band het horloge eraf (dit klinkt alsof het me 3 minuten kostte, dat was niet zo, het kostte ons ongeveer een uur. Maar het was ook weer heel erg leuk om iets samen te doen, behalve samen tv te kijken of bier te drinken in een bar. Het kllnkt heel basaal, maar het komt er wel op neer dat dat het enige is dat we tegenwoordig samen doen. Maar dit was geweldig, het was leuk, het was samen, het was anders en het zorgde absoluut voor een spark ;) hehe). Vervolgens maakten we het aan de lange leren band vast en voilà, klaar was mijn DIY wrap watch. Ik wilde de andere armband er niet aan vast maken zodat ik zelf nog voor wat variatie kon zorgen met andere armbandjes. Alles bij elkaar voor slechts 12 dollar en 50 cent (plus tax), iets meer dan een uurtje werk en veel plezier! :) Wat mij betreft het beste cadeau ooit! Wat vind je ervan? :)