Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Bijzondere beroepen: Meet Meesteres Kate

Ze dook al een paar keer eerder op. Ze leest mijn weblog al jaren, waardeert mijn ‘openhartigheid, zelfspot en humor’...

Bijzondere beroepen: Meet Meesteres Kate

Ze dook al een paar keer eerder op. Ze leest mijn weblog al jaren, waardeert mijn ‘openhartigheid, zelfspot en humor’ want daarin herkent ze zichzelf. Mijn boek heeft ze gelezen – ze vindt het een mooi voorbeeld van ‘een gesteld doel halen’- en zo nu en dan reageert ze op mijn stukjes. Ik herinner me haar eerste reactie: het was op de blog waarin ik lezeressen vroeg wat zij ‘bijzonder’ aan zichzelf vonden. Zíj stelde zich voor als de lezeres met (mogelijk) het meest bijzondere beroep.

Ik haalde haar onlangs aan in de blog “So you think you can read” en toenik de afgelopen week een foto plaatste met een knipoog naar de boeken van E.L. James, kon ze het niet nalaten om (weer) te reageren. Ze vroeg me of ik de vijftig-tinten-trilogie had gelezen (“Ja, deel I en II en ja, ik vond het wel wat!”) en ze vroeg of ze me eens mocht mailen. “Ik kan je een erg leuke tip geven, welke zeker ook interessant kan zijn voor lezeressen hier.” Kijk, en van dat soort posts worden wij bloggers erg nieuwsgierig.

Kate, volgens de foto’s met rood haar een stoere lok, is professioneel Meesteres. In haar werk maar ook privé. En ze heeft het niet zo op de boeken van E.L. James.“Vijftig Tinten Grijs is een sprookje,” zegt ze in een artikel dat onlangs verscheen in Spunk. “Christian Grey ontmantelt langzaam zijn Rode Kamer om tegemoet te komen aan Anastasia’s wensen. Hij geeft steeds meer van zijn voorkeuren en regels op, en dat gebeurt in het echt niet op die manier. Ik bepaal de regels binnen de vooraf gestelde grenzen.” (Klik hier voor het hele artikel.)Meesteres Kate laat liever zien hoe het er in de wereld van BDSM écht aan toe gaat. Met behulp van de media wil ze het taboe minder zwaar maken. En zo kwam Kate op het idee van haar open dagen. Op zo’n avond ontvangen ze niet alleen mensen ‘altijd al eens een SM-studio van binnen hebben willen zien', maar ook potentiële klanten én mensen die vanuit hun beroep geïnteresseerd zijn, zoals bijvoorbeeld medewerkers van de GGD alsook psychologen en seksuologen. Uw weblogster (openminded als altijd) was natuurlijk óók van harte welkom!

Afijn, maakte ik eerst nog grapjes over mijn nieuwe schuilnaam Meester-Es en een mogelijke nieuwe hobby (de Kate met wie ik mailde was echt heel gezellig), moest ik na het zien van haar site (geschikt voor 18+ need I say more?) toch wel even slikken. Holy shit, ik had van de ene ‘smaak’ naar de andere geklikt en werkelijk, ik zag vijftig tinten roze toen ik afsloot. Die Kate, dat is geen katje om zonder handschoenen aan te pakken. Dit was inderdaad ‘het echte werk’.

Natuurlijk heb ik mezelf niet laten kennen en heb ik haar gemaild dat ik heus (misschien) wel een keertje langskwam, bijvoorbeeld nadat ik Vijftig Tinten Vrij had gelezen, maar dat áls ik dat deed, áls, dan deed ik dat natuurlijk uitsluitend voor de lezers van Vrouwonline. (En natuurlijk om mijn journalistieke nieuwsgierigheid te euh… bevredigen.)

De eerstvolgende open dag is aankomende woensdag, klik hier voor meer informatie.

En wat de rest van de serie ‘bijzondere beroepen’ betreft: wie durft?!