Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Hoofdrol voor Jim Bakkum in Flashdance

AMSTERDAM - Zanger Jim Bakkum gaat de mannelijke hoofdrol spelen in de grote musical Flashdance die producent Albert Ver...

Hoofdrol voor Jim Bakkum in Flashdance

AMSTERDAM - Zanger Jim Bakkum gaat de mannelijke hoofdrol spelen in de grote musical Flashdance die producent Albert Verlinde volgend jaar gaat opvoeren. De 25-jarige Bakkum speelde eerder in musicals van Verlinde als Grease, Fame en Hairspray.

Andere hoofdrollen zijn nog niet bekend.

Flashdance gaat over een meisje dat een professionele danseres wil worden. Zij werkt als lasser en danseres in een bar, maar droomt ervan op toegelaten te worden op een prestigieuze balletschool. Bakkum speelt een lokale arbeider die haar helpt die droom te verwezenlijken.

Het stuk is gebaseerd op de gelijknamige film uit de jaren tachtig, die enorme hits als What a Feeling, Maniac en I love Rock & Roll voortbracht. Het wordt een reizende musical die het komende najaar en in de winter door het hele land te zien is. Nederland is een van de eerste landen waar Flashdance te zien is nadat de musical in augustus 2013 op Broadway in première is gegaan. Een nieuw productieteam heeft de show volledig herschreven, opnieuw vormgegeven en er zijn nieuwe liedjes geschreven.