Of we pasta vongole mee wilden eten. Bij vrienden. Vrijdag was dat, nadat Bo en hun dochtertje samen gespeeld hadden. Nou, dat wilden we wel. Gezellig, lekker (wat had ik dat lang niet gegeten!), en heerlijk om eens een avondje niet te hoeven koken.
De volgende ochtend stond ik met een pak croissantjes in mijn hand. Zal ik croissantjes in de oven doen? vroeg ik. Croissantjeeeeeeeeeeeeeeesss! Ja dus.
Een uurtje later maakten Bo en Jippe samen bijna een halve kilo aardbeien en druiven soldaat. Heerlijk zomers gekleurd fruit, wat me meteen aan picknicks op het strand deed denken.
Daarna maakten we een ommetje voor oud papier, glas en vergeten boodschappen. En haalden op de terugweg voor een prikkie een zak mini-baras. Ook al zo mmmmm... En wist je dat daar trouwens spinazie en zwarte erwten in zitten?
En omdat ik het al de hele winter beloofd had, bakte ik s middags ook nog koekjes met ze. Het duurde even omdat ze natuurlijk wilden helpen, ook met de mixer, maar lékker dat ze geworden zijn! Verráderlijk lekker!
Gisteravond aten we voor het eerst dit jaar buiten. Om het makkelijk te houden gooide ik een pizza in de oven, in stukken gesneden, anders paste hij niet. Een heerlijke hoor, met zongedroogde tomaatjes. Grote bak sla erbij, overgoten met extra vierge olijfolie met rozemarijn. Ken je die? Van Monini. Ook lekker om stukjes stokbrood in te dopen.
s Avonds toen de kinderen in bed lagen had ik de smaak te pakken en at nog toastjes met blauwe kaas. Altijd dezelfde, de Castello Blue van AH. Die zachte. Mmmmm
Jij kunt het hebben, zeggen mensen vaak. In zekere zin wel ja. En ik moet eerlijk bekennen dat ik best veel kan eten. Maar het houdt een keer op natuurlijk. Ook al sport je niet, maar beweeg je veel, en eet je verder (los van chocola) best heel gezond. Dat zie ik nu ook wel een ietsiepietsie.
Dus na al dat lekkers is het misschien toch zo erg niet dat het vandaag tóch nog geen bikiniweer is. We hebben alleen wel een verjaardag. Dus daar is vast ook wel weer iets lekkers. ;-)