Recepten zoeken op Google

Naast culimeisje ben ik ook echt een internetnerd. Vooral nieuwe innovaties binnen grote bedrijven als Google fascineren...

Naast culimeisje ben ik ook echt een internetnerd. Vooral nieuwe innovaties binnen grote bedrijven als Google fascineren me mateloos. En vandaag kwamen twee grote passies samen: Google heeft namelijk een nieuw zoeksysteem gelanceerd voor recepten. Wauw!

Via de Amerikaanse Google (dus niet .nl, ik hoop dat die later volgt!) kun je zoeken op een gerecht, ingrediënt, kookstijl of zelfs thema of feestdag. Vervolgens klik je links onder “Everything” de knop “Recipes” aan.

Ik zoek bijvoorbeeld een broodje met kip (klik: Chicken Sandwich). Ik krijg dan alle resultaten van recepten rondom dit gerecht. Links kan ik nog specificeren op aantal minuten bereidingstijd, aantal calorieen en zelfs (dit is het allerbeste!) op ingrediënten die erin zitten. Ben je bijvoorbeeld allergisch voor mozzarella maar wil je wel een ciabattabroodje, dan kun je dit af- en aanvinken. Geniaal toch?

Een leuk & inspirerend filmpje over het nieuwe zoeksysteem:

Laatste nieuws